Статті

Які документи при закупівлях не потрібно складати, оскільки вони автоматично формуються електронною системою закупівель

2
389

Публічне законодавство вимагає від замовника складення та оприлюднення багатьох документів. Але замовнику необхідно врахувати, що значна кількість документів автоматично формується електронною системою закупівель на основі заповненої інформації замовником в електронних полях за формою або електронна система сама автоматично формує на основі інформації, яка є в електронній системі закупівель і відповідно відсутня необхідність у складенні таких документів. У цьому матеріалі розглянемо, які ж документи  автоматично формуються електронною системою і замовнику не потрібно витрачати час додатково на їх створення.

Звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель

Пункт 3-8 розділу X “Прикінцеві та перехідні положення” Закону  установлює, що на період дії правового режиму воєнного стану в Україні в разі здійснення замовником закупівлі без використання електронної системи закупівель, за умови що вартість закупівлі дорівнює або перевищує 50 тисяч гривень, замовник оприлюднює в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня укладення такого договору. Замовники можуть не публікувати інформацію про своє місцезнаходження та/або місцезнаходження постачальників (виконавців робіт та надавачів послуг), та/або місце поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг, якщо поширення такої інформації несе ризики для безпеки замовника та/або постачальників (виконавців робіт та надавачів послуг).

Частина 3 стаття 3 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) визначає, що звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, повинен містити таку інформацію:

  1. дата укладення та номер договору/документа (документів), що підтверджують придбання товару (товарів), робіт та послуги (послуг);
  2. найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія;
  3. найменування (для юридичної особи) або прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) (для фізичної особи) постачальника товарів, виконавця робіт чи надавача послуг;
  4. ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань або реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті) постачальника товарів, виконавця робіт чи надавача послуг;
  5. місцезнаходження (для юридичної особи) або місце проживання (для фізичної особи) постачальника товарів, виконавця робіт чи надавача послуг та номер телефону;
  6. назва предмета закупівлі;
  7. кількість, місце та строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг;
  8. ціна, зазначена в договорі про закупівлю/документі (документах), що підтверджує (підтверджують) придбання товару (товарів), робіт чи послуги (послуг), та строк виконання договору.

У звіті про договір про закупівлю, укладеному без використання електронної системи закупівель, може зазначатися інша інформація.

Звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель оприлюднюється відповідно до пункту 3-8 розділу X “Прикінцеві та перехідні положення” Закону під час здійснення закупівель передбачених пунктом 9, 11 та 13 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затвердженими постановою Кабміну від 12.10.2022 № 1178 (далі – Особливості).

В свою чергу пункт 68 Порядку формування та використання електронного каталогу, затвердженого постановою Кабміну від 14.09.2020 № 822 (далі – Порядок) визначає, що за результатами проведеного відбору постачальника через електронний каталог замовник оприлюднює звіт про договір, укладений без використання електронної системи закупівель, відповідно до статті 10 Закону.

Відповідно до пункту 13 частини першої статті 10 Закону замовник самостійно та безоплатно через авторизовані електронні майданчики оприлюднює в електронній системі закупівель у порядку, встановленому Уповноваженим органом та цим Законом, інформацію про закупівлю, а саме: звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель - протягом трьох робочих днів з дня укладення договору про закупівлю.

Пункт 9, 11, 13 Особливостей та пункт 68 Порядку зобов’язує замовника у разі здійснення закупівель без використання електронної системи закупівель оприлюднити в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель.

Формування звіту про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель здійснюється шляхом заповнення замовником інформації, визначеною частиною 3 стаття 3 Закону з урахуванням Особливостей, в електронних полях встановленої форми. Після підписання заповненої форми електронним підписом замовника автоматично формується та оприлюднюється звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель.

Знайти та завантажити автоматично сформованийзвіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель проведеної закупівлі можна на сайті Prozorro. Наведемо приклад, де знаходиться  звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель:

Оголошення про проведення відкритих торгів

Пункт 24 Особливостей визначає, що замовник самостійно та безоплатно через авторизований електронний майданчик оприлюднює в електронній системі закупівель відповідно до Порядку розміщення інформації про публічні закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 11 червня 2020 р. № 1082, та цих особливостей оголошення про проведення відкритих торгів та тендерну документацію на закупівлю товарів, послуг не пізніше ніж за сім днів, на закупівлю робіт не пізніше ніж за 14 днів до кінцевого строку подання тендерних пропозицій.

Згідно пункту 26 Особливостей оголошення про проведення відкритих торгів повинно містити інформацію, визначену частиною другою статті 21 Закону з урахуванням цих особливостей.

Частина друга статті 21 Закону встановлює, що оголошення про проведення відкритих торгів повинно містити наступну інформацію:

  1. найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія;
  2. назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності);
  3. кількість та місце поставки товарів, обсяг і місце виконання робіт чи надання послуг;
  4. очікувана вартість предмета закупівлі;
  5. строк поставки товарів, виконання робіт, надання послуг;
  6. кінцевий строк подання тендерних пропозицій;
  7. умови оплати;
  8. мова (мови), якою (якими) повинні готуватися тендерні пропозиції;
  9. розмір, вид та умови надання забезпечення тендерних пропозицій (якщо замовник вимагає його надати);
  10. дата та час розкриття тендерних пропозицій, якщо оголошення про проведення відкритих торгів оприлюднюється відповідно до частини третьої статті 10 цього Закону;
  11. розмір мінімального кроку пониження ціни під час електронного аукціону у межах від 0,5 відсотка до 3 відсотків очікуваної вартості закупівлі або в грошових одиницях;
  12. математична формула для розрахунку приведеної ціни (у разі її застосування).

В оголошенні про проведення відкритих торгів може зазначатися інша інформація.

В свою чергу пункт 25 Особливостей зазначає, що положення частини третьої статті 10 Закону до відкритих торгів, оголошених замовником згідно з цими особливостями, не застосовується.

Також необхідно врахувати абзац 2 пункту 37 Особливостей, згідно якого оголошення про проведення відкритих торгів, що проводяться замовником без застосування електронного аукціону, повинно містити інформацію, визначену частиною другою статті 21 Закону (крім інформації, визначеної пунктом 11 частини другої статті 21 Закону), а також інформацію щодо проведення відкритих торгів без застосування електронного аукціону та обґрунтування проведення замовником відкритих торгів без застосування електронного аукціону.

Пункт 12-1 Особливостей  визначає, що замовники можуть здійснювати публічні закупівлі товарів, послуг, робіт незалежно від їх вартості шляхом застосування відкритих торгів у порядку, визначеному Законом для відкритих торгів, оголошення про проведення яких оприлюднюється відповідно до частини третьої статті 10 Закону, та з урахуванням положень абзацу другого пункту 4, пунктів 19, 27, 43, абзацу дев’ятого пункту 44 та пункту 47 цих особливостей.

Відповідно до частини 3 статті 10 Закону оголошення про проведення конкурентних процедур закупівель у строки, встановлені у частині першій цієї статті, обов’язково додатково оприлюднюються в електронній системі закупівель англійською мовою, якщо очікувана вартість закупівлі перевищує суму, еквівалентну:

  • для товарів і послуг - 133 тисячам євро;
  • для робіт - 5 150 тисячам євро.

Курс євро визначається згідно з офіційним курсом, установленим Національним банком України станом на дату оприлюднення в електронній системі закупівель оголошення про проведення конкурентної процедури закупівлі.

Формування оголошення про проведення відкритих торгів здійснюється шляхом заповнення замовником інформації, визначеною частиною другою статті 21 Закону з урахуванням Особливостей, в електронних полях встановленої форми. Після підписання заповненої форми електронним підписом замовника автоматично формується та оприлюднюється оголошення про проведення відкритих торгів.

Знайти та завантажити автоматично сформованеоголошення про проведення відкритих торгів проведеної закупівлі можна на сайті Prozorro. Наведемо приклад, де знаходиться  оголошення про проведення відкритих торгів:

Протокол розкриття тендерних пропозицій

Відповідно до частини 3 та 4 статті 28 Закону протокол розкриття тендерних пропозицій/пропозицій формується та оприлюднюється електронною системою закупівель автоматично в день розкриття тендерних пропозицій/пропозицій.

Протокол розкриття тендерних пропозицій/пропозицій повинен містити інформацію про:

  1. найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорію;
  2. унікальний номер оголошення про проведення конкурентної процедури закупівлі/спрощеної закупівлі, присвоєний електронною системою закупівель;
  3. назву предмета закупівлі;
  4. дату та час розкриття тендерної пропозиції/пропозиції;
  5. найменування (для юридичної особи) або прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) (для фізичної особи) учасників;
  6. інформацію та документи, що підтверджують відповідність учасника кваліфікаційним критеріям/умовам, визначеним в оголошенні про проведення спрощеної закупівлі, та вимогам до предмета закупівлі, а також інформацію та документи, що містять технічний опис предмета закупівлі;
  7. інформацію щодо ціни тендерної пропозиції/пропозиції до початку аукціону та після закінчення аукціону.

Протокол розкриття тендерних пропозицій/пропозицій може містити іншу інформацію.

Таким чином, протокол розкриття тендерних пропозицій автоматично формується та оприлюднюється електронною системою закупівель та не потребує заповнення замовником електронних полів.

Автоматично сформований протокол розкриття тендерних пропозицій проведеної закупівлі можна знайти та завантажити на сайті Prozorro. Наведемо приклад, де знаходиться  протокол розкриття тендерних пропозицій:

Повідомлення про намір укласти договір про закупівлю

Абзац 2 пункту 49 Особливостей встановлює, що повідомлення про намір укласти договір про закупівлю автоматично формується електронною системою закупівель протягом одного дня з дати оприлюднення замовником рішення про визначення переможця процедури закупівлі в електронній системі закупівель.

Відповідно частини 2 статті 33 Закону повідомлення про намір укласти договір про закупівлю повинно містити таку інформацію:

  1. найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія;
  2. назва предмета закупівлі із зазначенням коду та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності);
  3. кількість, місце та строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг;
  4. найменування переможця процедури закупівлі/спрощеної закупівлі (для юридичної особи) або прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) (для фізичної особи);
  5. ціна тендерної пропозиції/пропозиції.

Повідомлення про намір укласти договір про закупівлю може містити іншу інформацію.

Як бачимо, повідомлення про намір укласти договір автоматично формується електронною системою закупівель та не потребує заповнення замовником електронних полів.

Автоматично сформоване повідомлення про намір укласти договір проведеної закупівлі можна знайти та завантажити на сайті Prozorro. Наведемо приклад, де знаходиться  повідомлення про намір укласти договір:

Звіт про результати проведення закупівлі з використанням електронної системи закупівель

Згідно абзацу 3 пункту 10 Особливостей звіт про результати проведення закупівлі з використанням електронної системи закупівель оприлюднюється відповідно до вимог Закону з урахуванням цих особливостей (крім закупівель із застосуванням електронного каталогу).

Звіт про результати проведення закупівлі з використанням електронної системи закупівель оприлюднюється під час здійснення закупівель передбачених пунктом 10 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затвердженими постановою Кабміну від 12.10.2022 № 1178 (далі – Особливості), а саме  відкритих торгів у порядку, визначеному пунктом 12-1 цих особливостей або розділом “Порядок проведення відкритих торгів” цих особливостей.

Частина 1 статті 19 Закону визначає, що у звіті про результати проведення закупівлі з використанням електронної системи закупівель обов’язково зазначаються:

  1. найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія;
  2. назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися щодо кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності);
  3. кількість та місце поставки товарів або обсяг і місце виконання робіт чи надання послуг відповідно до укладеного договору про закупівлю, у тому числі відповідні коди за Єдиним закупівельним словником. У разі поділу договору про закупівлю на лоти такі відомості повинні надаватися стосовно кожного лота;
  4. вид закупівлі;
  5. застосовані критерії оцінки;
  6. кількість учасників закупівлі та найменування і місцезнаходження учасника, з яким укладено договір про закупівлю;
  7. ціни тендерних пропозицій/пропозицій учасників (ціна пропозиції на переговорах у разі застосування переговорної процедури закупівлі) та сума, визначена в договорі про закупівлю;
  8. дата оприлюднення оголошення з відомостями про укладену рамкову угоду, за якою укладено договір про закупівлю (у разі проведення закупівлі за рамковими угодами), оприлюдненого в електронній системі закупівлі відповідно до статті 10 цього Закону;
  9. дата оприлюднення повідомлення про намір укласти договір про закупівлю, оприлюдненого в електронній системі закупівель відповідно до статті 10 цього Закону;
  10. дата оприлюднення оголошення про проведення конкурентної процедури закупівлі/спрощеної закупівлі в електронній системі закупівель відповідно до статті 10 цього Закону;
  11. підстави прийняття рішення про неукладення договору про закупівлю, у разі якщо в результаті проведення тендеру/спрощеної закупівлі не було укладено договір про закупівлю;
  12. дата укладення договору про закупівлю;
  13. наявність/відсутність підстав, передбачених статтею 17 цього Закону (у разі проведення процедур закупівель);
  14. зведена інформація про наявність і відповідність установленим законодавством вимогам документів, що підтверджують відповідність учасників кваліфікаційним критеріям відповідно до статті 16 цього Закону (у разі проведення процедур закупівель);
  15. повне найменування та місцезнаходження кожного суб’єкта господарювання, який буде залучений переможцем, з яким укладено договір про закупівлю, до надання послуг як співвиконавця або виконання робіт як субпідрядника, в обсязі не менше ніж 20 відсотків вартості договору про закупівлю - у разі закупівлі робіт або послуг.

Відповідно до частини 2 статті 19 Закону звіт про результати проведення закупівлі автоматично формується електронною системою закупівель та оприлюднюється протягом одного дня після оприлюднення замовником договору про закупівлю в електронній системі закупівель або відміни тендеру/спрощеної закупівлі, або визнання тендеру таким, що не відбувся.

Отже, даний звіт  автоматично формується електронною системою закупівель та не потребує заповнення замовником електронних полів.

Автоматично сформований звіт про результати проведення закупівлі проведеної закупівліможна знайти та завантажити на сайті Prozorro. Наведемо приклад, де знаходиться  звіт про результати проведення закупівлі:

Повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю

Згідно абзацу 4 пункту 10 Особливостей повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю, укладеного відповідно до цього пункту, та зміни до договору про закупівлю у випадках, передбачених пунктом 19 цих особливостей, оприлюднюються відповідно до вимог Закону з урахуванням цих особливостей.

Відповідно пункту 11 частини першої статті 10 Закону замовник самостійно та безоплатно через авторизовані електронні майданчики оприлюднює в електронній системі закупівель у порядку, встановленому Уповноваженим органом та цим Законом, інформацію про закупівлю, а саме: повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю та зміни до договору у випадках, передбачених частиною п’ятою статті 41 цього Закону - протягом трьох робочих днів з дня внесення змін.

Пункт 20 Особливостей встановлює, що повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю повинно містити таку інформацію:

  1. найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія;
  2. унікальний номер оголошення про проведення відкритих торгів/закупівлі, здійсненої з використанням електронного каталогу/звіту про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, присвоєний електронною системою закупівель;
  3. дата укладення та номер договору про закупівлю;
  4. найменування (для юридичної особи) або прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) (для фізичної особи) учасника, з яким укладено договір про закупівлю;
  5. ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань/реєстраційний номер облікової картки платника податків учасника, з яким укладено договір про закупівлю;
  6. місцезнаходження (для юридичної особи) або місце проживання (для фізичної особи) учасника, з яким укладено договір про закупівлю, номер телефона;
  7. дата внесення змін до договору про закупівлю;
  8. випадки для внесення змін до істотних умов договору відповідно до пункту 19 цих особливостей;
  9. опис змін, що внесені до істотних умов договору.

Повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю може містити іншу інформацію.

У разі коли оприлюднення в електронній системі закупівель інформації про місцезнаходження замовника та/або місцезнаходження (для юридичної особи)/місце проживання (для фізичної особи) постачальника (виконавця робіт, надавача послуг), та/або місце поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг (оприлюднення якої передбачено Законом та/або цими особливостями) несе загрозу безпеці замовника та/або постачальника, така інформація в повідомленні про внесення змін до договору про закупівлю може зазначатися як назва адміністративно-територіальної одиниці (область, район, місто, район у місті, селище, село) місцезнаходження замовника та/або місцезнаходження (для юридичної особи)/місце проживання (для фізичної особи) постачальника (виконавця робіт, надавача послуг), та/або назва адміністративно-територіальної одиниці (область, район, місто, район у місті, селище, село), в який здійснюється доставка товару (в якому виконуються роботи чи надаються послуги).

Формування повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю здійснюється шляхом заповнення замовником інформації, визначеної пунктом 20 Особливостей, в електронних полях встановленої форми. Після підписання заповненої форми електронним підписом замовником автоматично формується та оприлюднюється повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю.

Автоматично сформоване повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю можна знайти та завантажити на сайті Prozorro. Наведемо приклад, де знаходиться  звіт про результати проведення закупівлі:

Звіт про виконання договору про закупівлю

Пункт 4 Особливостей визначає, що у разі виконання сторонами договору про закупівлю, укладеного відповідно до пункту 10 цих особливостей, або закінчення строку дії такого договору про закупівлю за умови його виконання сторонами, або його розірвання замовник обов’язково оприлюднює звіт про виконання договору про закупівлю у строки, визначені пунктом 12 частини першої статті 10 Закону.

Згідно пункту 12 частини першої статті 10 Закону замовник самостійно та безоплатно через авторизовані електронні майданчики оприлюднює в електронній системі закупівель у порядку, встановленому Уповноваженим органом та цим Законом, інформацію про закупівлю, а саме: звіт про виконання договору про закупівлю - протягом 20 робочих днів з дня виконання сторонами договору про закупівлю або закінчення строку дії договору про закупівлю, за умови його виконання сторонами, або його розірвання.

Частина 1 статті 42 Закону встановлює, що звіт про виконання договору про закупівлю повинен містити таку інформацію:

  1. унікальний номер оголошення про проведення конкурентної процедури закупівлі/спрощеної закупівлі, присвоєний електронною системою закупівель, або унікальний номер повідомлення про намір укласти договір про закупівлю (у разі застосування переговорної процедури закупівлі);
  2. дата укладення та номер договору про закупівлю;
  3. ціна в договорі про закупівлю;
  4. найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія;
  5. найменування (для юридичної особи) або прізвище, ім’я, по батькові (для фізичної особи) учасника, з яким укладено договір про закупівлю;
  6. ідентифікаційний код учасника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань або реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті) постачальника товарів, виконавця робіт чи надавача послуг, з яким укладено договір про закупівлю;
  7. місцезнаходження (для юридичної особи) або місце проживання (для фізичної особи) учасника, з яким укладено договір про закупівлю, номер телефону;
  8. назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися щодо кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності);
  9. кількість, місце та строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг;
  10. строк дії договору про закупівлю;
  11. сума оплати за договором про закупівлю;
  12. причини розірвання договору про закупівлю, якщо таке мало місце;
  13. країна походження товару щодо кожної номенклатурної позиції предмета закупівлі - у разі закупівлі товару.

Абзац 2 пункту 4 Особливостей визначає, що під час оприлюднення в електронній системі закупівель звіту про виконання договору про закупівлю відповідно до Закону інформація, передбачена пунктом 13 частини першої статті 42 Закону, замовником не зазначається.

Також абзац 3 пункту 4 Особливостей передбачено, що у звіті про виконання договору про закупівлю, укладеного з використанням електронного каталогу, замість інформації, визначеної пунктом 1 частини першої статті 42 Закону, зазначається унікальний номер закупівлі, здійсненої з використанням електронного каталогу, присвоєний електронною системою закупівель.

Окрім цього, потрібно звернути увагу, що абзац 4 пункту 4 Особливостей, що  у разі коли оприлюднення в електронній системі закупівель інформації про місцезнаходження замовника та/або місцезнаходження (для юридичної особи)/місце проживання (для фізичної особи) постачальника (виконавця робіт, надавача послуг), та/або місце поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг (оприлюднення якої передбачено Законом та/або цими особливостями) несе загрозу безпеці замовника та/або постачальника (виконавця робіт, надавача послуг), така інформація в звіті про виконання договору про закупівлю, укладеному відповідно до пункту 10 цих особливостей, може зазначатися як назва адміністративно-територіальної одиниці (область, район, місто, район у місті, селище, село) місцезнаходження замовника та/або місцезнаходження (для юридичної особи)/місце проживання (для фізичної особи) постачальника (виконавця робіт, надавача послуг), та/або назва адміністративно-територіальної одиниці (область, район, місто, район у місті, селище, село), в який здійснюється доставка товару (в якому виконуються роботи чи надаються послуги).

Також при оприлюдненні звіту про виконання договору про закупівлю важливим є врахуванням положень постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядків підтвердження ступеня локалізації виробництва товарів та проведення моніторингу дотримання вимог щодо ступеня локалізації виробництва предметів закупівлі, внесених до переліку товарів, що є предметом закупівлі, з підтвердженим ступенем локалізації виробництва» від 02.08.2022 № 861 (далі – Порядок), яка встановлює механізм підтвердження ступеня локалізації виробництва товарів, що є предметом закупівлі і визначені підпунктом 2 пункту 6-1 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» (далі - Закон) та додатковим переліком товарів, що затверджується Кабінетом Міністрів України відповідно до підпункту 3 пункту 6-1 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону.

Так, пункт 13 Порядку визначає, що учасник, з яким укладено договір про закупівлю предмета закупівлі, внесеного до переліку, одночасно з передачею товару надає замовнику підготовлену виробником товару фактичну калькуляцію собівартості такого товару, що оприлюднюється замовником в електронній системі закупівель разом із звітом про виконання договору про закупівлю.

Відповідно при оприлюдненні звіту про виконаний договір товарів, які підлягають локалізації та які внесені до переліку замовник разом зі звітом про виконаний договір повинен оприлюднити фактичну калькуляцію собівартості товару.

Формування звіту про виконання договору про закупівлю здійснюється шляхом заповнення замовником інформації, визначеної частиною 1 статті 42 Закону з урахуванням Особливостей, в електронних полях в формі. Після підписання заповненої форми електронним підписом замвоника автоматично формується звіт про виконання договору про закупівлю.

Знайти та завантажити автоматично сформованийзвіт про виконання договору про закупівлю проведеної закупівлі можна на сайті Prozorro. Наведемо приклад, де знаходиться  звіт про виконання договору про закупівлю:

Підсумки

Проаналізовану вище викладену інформацію наведемо у формі зведеної таблиці:

ДокументАвтоматично формується ЕСЗ на основі заповненої інформації замовником в електронних полях за формою та для оприлюднення потребує електронний підписАвтоматично формується та оприлюднюється  ЕЗС
Звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель+ 
Оголошення про проведення відкритих торгів+ 
Протокол розкриття тендерних пропозицій +
Повідомлення про намір укласти договір про закупівлю +
Звіт про результати проведення закупівлі з використанням електронної системи закупівель +
Повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю+ 
Звіт про виконання договору про закупівлю+ 
#оприлюднення документів#організаційні питання в закупівлях#уповноважена особа

пов'язані статті

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard