Вимога від Prozorro щодо накладання ЕЦП при оголошенні кожної закупівлі працюватиме з 30 липня

0
162

На сайі Prozorro з'явилась інформація, що з 30 липня Prozorro вимагатиме у замовників накладати на оголошення електронно-цифровий підпис (ЕЦП). Замовники в розумінні закону мали робити це і раніше, але тепер правило стосуватиметься всіх організацій, що проводять торги в системі.

Потреба виникла через необхідність забезпечити юридичне підґрунтя подібним закупівлям. Адже до цього не було юридичної фіксації запуску закупівлі. Так виникали ситуації, коли на юридично не підтверджені оголошення вже була подана пропозиція. Відтепер закупівля не зʼявиться в системі до тих пір, поки її юридично не підтвердить підпис особи, яка представляє інтереси організації, що оголошує закупівлю.

Таким чином Prozorro не тільки врегульовує нормативне поняття оголошення закупівлі, а й‌ посилює безпеку в системі.   ЕЦП — один з найкращих механізмів ідентифікації в електронному просторі людини,  який гарантує відповідальність. 

Замовники не в розумінні закону можуть використовувати будь-який ЕЦП, а отримати його може будь-яка компанія, зареєстрована в Україні.

Джерело: prozorro.gov.ua

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard