Чи можна вважати відсутність частини документа формальною помилкою?

0
222

Пунктом 19 частини 2 статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» передбачено, що у тендерній документації зазначаються опис та приклади формальних (несуттєвих) помилок, допущення яких учасниками не призведе до відхилення їх тендерних пропозицій. Формальними (несуттєвими) вважаються помилки, що пов’язані з оформленням тендерної пропозиції та не впливають на зміст тендерної пропозиції, а саме - технічні помилки та описки.

На виконання зазначеної норми Наказом Мінекономіки від 15.04.2020 № 710 «Про затвердження Переліку формальних помилок» затверджено перелік формальних помилок.

Відповідно в тендерній документації замовники повинні відображати перелік формальних помилок, який затверджений даним наказом.

Водночас при оцінці та розгляді тендерних пропозицій учасників в замовників виникає чимало питань щодо віднесення тих чи інших помилок до формальних.

Зокрема, одним із таких питань є (не) можливість віднесення до формальної помилки відсутність частини документа, який подавався учасником в складі тендерної пропозиції.

Так, в наступній судовій справі суд визначив, що відсутність частини документа (надано один з двох аркушів документу) не слід відносити до формальних помилок.

Посилання на рішення:

Постанова П’ятого апеляційного адміністративного суду по справі № 420/4129/23 від 26.10.2023

Більше статей про виконання вимог Постанови №710 читайте за посиланнями:

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard