Статті

Від сьогодні закуповуємо через електронний каталог за новими правилами

2
2023

Сьогодні, 01.09.2023, набрали чинності чинності окремі положення постанови Кабміну від 04.07.2023 № 677, якою вносяться зміни до Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабміну від 12.10.2022 № 1178 (далі – Особливості) та Порядку формування та використання електронного каталогу, затвердженого постановою Кабміну від 14.09.2020 № 822 (далі – Порядок). 

Як змінилися вартісні межі для закупівель через електронний каталог читайте у статті «Аналіз змін до Особливостей, які набирають чинності 01.09.2023 та нові вартісні межі для закупівель через електронний каталог».

Як здійснювати «допорогові» закупівлі ми проаналізували у статті «Алгоритм закупівлі через електронний каталог з 01.09.2023, якщо вартість предмета закупівлі на рік є меншою ніж 100 тис. грн». Також на платформі TNDR. розроблено приклади документів за посилання.

Порядок проведення «надпорогових» закупівель через електронний каталог закупівель ми розібрали у статті «Алгоритм закупівлі через електронний каталог з 01.09.2023, якщо вартість предмета закупівлі на рік ≥ 100 тис. грн», а також підготували необхідні приклади документів для здійснення такої закупівлі за посиланням.

Також оновлений порядок виконання пункту 11-1 Особливостей доступний за посиланням.

Ознайомитися з усіма змінами ви можете також у відеоуроці «Аналіз змін до Особливостей, які набирають чинності 01.09.2023 та нові вартісні межі для закупівель через електронний каталог».

А на останок надамо відповідь на найчастіше запитання, яке ми отримуємо від передплатників: чи обов’язково з 01.09.2023 закуповувати товари саме через електронний катлаог?

Ні, закупівля через електронний каталог не є обов’язковою, окрім випадку виконання вимог пункту 11-1 Особливостей.

Тож, якщо вартість предмета закупівлі на рік є меншою ніж 100 тис,. грн, то ви маєте право:

  • або провести закупівлі через електронний каталог;
  • або провести закупівлю без використання електронної системи закупівель, тобто укласти прямий договір;
  • або провести закупівлю за порядком аналогічним порядку проведення спрощеної закупівлі.

Якщо вартість предмета закупівлі на рік дорівнює або перевищує 100 тис. грн, тоді ви маєте право:

  • або провести відкриті торги у порядку, визначеному Особливостями;
  • або здійснити закупівлю через електронний каталог;
  • або застосувати виключення, визначені пунктом 13 Особливостей.

Тож застосування електронного каталогу є обов’язковим виключно у разі, якщо ви є закладом охорони здоров’я або структурним підрозділом з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних (військових) адміністрацій та здійснюєте закупівлю лікарських засобів та медичних виробів за переліком згідно з додатком до Особливостей, вартість яких становить або перевищує 50 тис. грн.

#закупівлі через електронний каталог#новини закупівель

пов'язані статті

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard