Вдосконалення автоматичних індикаторів ризиків на Prozorro

0
142

На офіційному сайті Prozorro розміщено новину щодо продовження вдосконалення автоматичних індикаторів ризиків.

В червні 2024 року в Прозорро з’явились 14 нових автоматичних індикаторів ризиків, які можуть свідчити про наявність порушень в публічних закупівлях. Результати спрацювання цих ризик-індикаторів, які отримали позначку sas-24, на реальних закупівлях можна переглянути за допомогою окремого вебінтерфейсу. Для аналізу можна відібрати один або декілька ризик-індикаторів, регіон замовника, а також конкретну закупівлю чи всі закупівлі одного замовника.

“Ми продовжуємо співпрацю з Державною аудиторською службою України, результатом якої має стати оновлення переліку ризик-індикаторів на рівні нормативно-правових актів. Важливо, щоб до цього переліку увійшли лише ефективні та правильно описані ризик-індикатори. Саме тому на цьому етапі ми описали та запрограмували 14 нових ризик-індикаторів і передали їх для тестування Держаудитслужбі. Результати цього тестування будуть враховані при підготовці законодавчих змін щодо оновленняпереліку ризик-індикаторів та методики їх застосування ”, — коментує продукт менеджерка ДП “Прозорро” Кристина Гуцалова.  

Описи ризик-індикаторів доступні за посиланням.

Розробка нової системи створення та редагування автоматичних індикаторів ризиків, окремого вебінтерфейсуа також ризик-індикаторів для громадськості та Держаудитслужби відбулась за сприяння Світового Банку.

Джерело: prozorro.gov.ua

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard