Протокол випробувань не містить всіх технічних характеристик товару

0
165

Закупівля UA-2024-02-19-011791-a, рішення органу оскарження № 8022-р/пк-пз від 06.05.2024

Суть скарги: Скаржник зазначає, що на вимогу Документації переможцем надано протокол випробувань. Крім того, тендерною документацією вимагається: "Учасники процедури закупівлі повинні надати у складі тендерних пропозицій інформацію та документи, які підтверджують відповідність тендерної пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, встановлених замовником та зазначених у Додатку  до тендерної документації".  Тобто, надані учасниками документи відповідно додатку 1 мають підтверджувати відповідність технічним та якісним вимогам. 

Додаток  тендерної документації містить наступну вимогу до товару: Фреза кільцева (корончате свердло) d=22мм призначене для свердління отворів у сталі та кольорових металах, свердління рейок Р 65, Р 75, UIC 60 з твердістю шийки до 450 HB, або до 45 HRC. 

Однак, наданий переможцем протокол випробувань не містить зазначену технічну характеристику.

Позиція органу оскарження: Додаток  Документації містить перелік та кількість продукції. Вимоги щодо надання учасниками процедур публічних закупівель документів, які підтверджують відповідність виробників та їх продукції вимогам, встановленим чинним законодавством та нормативними документами. На продукцію, щодо якої проводиться добровільна оцінка відповідності заявленим вимогам надати оригінал або копію одного з наступних документів про відповідність: - декларації (у тому числі декларації про відповідність); - протоколу (у тому числі протоколу випробувань); - звіту; - висновку; - сертифікату (у тому числі сертифікату відповідності); - атестату; - іншого документу, що підтверджує виконання визначених вимог, які стосуються об’єкта оцінки відповідності. Оцінка відповідності, зазначена в розділі 1 (крім декларування), має бути здійснена органом з оцінки відповідності відповідної галузі акредитації з видачею документа про відповідність, оформленого на бланку органу з оцінки відповідності за встановленою ним формою. 

Для випадку добровільної оцінки відповідності декларація про відповідність має бути складена відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17050-1:2006 із посиланням на документи, складені за результатами проведеної оцінки відповідності продукції органами з оцінки відповідності, акредитованими в Національному агентстві з акредитації України. 

 На кожен вид продукції надати скановані зразки документів виробника, що підтверджують якість та походження продукції, запропонованої до постачання (паспорт та/або сертифікат якості тощо). З

разки документів виробника рекомендовано надавати з позначкою "Зразок". Документи з якості надаються ще раз учасником, якого визначено переможцем процедури закупівлі, з кожною партією продукції, що постачається. Додаток до Документації містить технічні вимоги, зокрема: Фреза кільцева (корончате свердло) d=22мм призначене для свердління отворів у сталі та кольорових металах, свердління рейок Р 65, Р 75, UIC 60 з твердістю шийки до 450 HB, або до 45 HRC.

У складі Пропозиції Переможця містяться, зокрема: - таблиця 1 "Дані на товар", відповідно до якої Переможцем запропонована, зокрема, кільцева фреза (свердло корончате) з твердосплавними напаяними пластинами DRTX моделі 50220SL; 10 - протокол випробувань, відповідно до якого зазначено, що продукція відповідає вимогам ТО 25.73.44752710.001-2023; - сертифікат якості, відповідно до якого зазначено технічні параметри кільцевої фрези (свердло корончате) з твердосплавними напаяними пластинами DRTX моделі 50220SL,

Документація не містить окремих вимог щодо необхідності підтвердження всіх технічних характеристик товару саме протоколом випробувань. Враховуючи інформацію, наведену в сертифікаті якості, відсутні підстави для задоволення Скарги в цій частині.

Замовникам варто врахувати, що практика АМКУ та ДАСУ наразі є суперечливою, тому рекомендуємо переглянути інші матеріали щодо питання наявності підстав для відхилення за посиланням.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard