Поточний ремонт замовником віднесено до предмету закупівлі — “роботи” та укладено прямий договір: які наслідки

0
212

Під час моніторингу закупівлі UA-2024-01-05-002327-a ДАСУ встановлено наступне: згідно з пунктом договору про закупівлю та Додатку цього договору - предметом закупівлі є «Поточний ремонт покрівлі (ліквідація пошкоджень після обстрілів) стаціонару». Предмет закупівлі, який наведено у пункті Договору про закупівлю та Додатку цього договору також відповідає предмету закупівлі визначеному Замовником у пункті 5 заповненої форми річного плану закупівель та інформації про предмет закупівлі звіту про договір, укладений без використання електронної системи закупівель UA-2024-01-05-002327-a. 

Відповідно до пункту 21 частини першої статті 1 Закону, поточний ремонт віднесено до предмету закупівлі - «послуги». При цьому, відповідно до змісту звіту про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель UA-2024-01-05-002327-a, Замовником поточний ремонт віднесено до предмету закупівлі - «роботи». 

Таким чином, віднесення до робіт визначеного у пункті та Додатку Договору про закупівлю поточного ремонту, порушує вимоги пункту 21 частини першої статті 1 Закону. Відповідь Замовника, надана на запит Держаудитслужби через електронну систему закупівель, що предметом закупівлі Договору про закупівлю є роботи з капітального ремонту суперечить пункту та Додатку цього договору, пункту 5 заповненої форми річного плану закупівель та інформації про предмет закупівлі звіту про договір, укладений без використання електронної системи закупівель UA-2024-01-05-002327-a.

Доречі, зручно шукати актуальні висновки ДАСУ та рішення Органу оскарження щодо будь-якої ситуації на Clarity App

За результатом розгляду питання визначення предмета закупівлі встановлено порушення вимог пункту 21 частини першої статті 1 Закону. За результатом розгляду питання наявності підстав для укладення договору про закупівлю без застосування відкритих торгів встановлено порушення вимог пункту 5 Особливостей.

Важливим є віднесення тих чи інших робіт/послуг до поточного/капітального ремонту, оскільки проведення закупівель для поточного та капітального ремонту має свої особливості. Дане питання вивчалося експертами платформи у статті 

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard