Переможець не завантажив документи, що підтверджують відсутність підстав для відмови відповідно до п.47 Особливостей. Замовник вважає, що достатньо такого підтвердження лише від учасника

0
677

В ході моніторингу закупівлі UA-2023-11-02-011574-a встановлено, що на виконання вимог тендерної документації Переможець процедури закупівлі у строк, що не перевищує чотири дні з дати оприлюднення в електронній системі закупівель повідомлення про намір укласти договір про закупівлю, повинен надати замовнику шляхом оприлюднення в електронній системі закупівель документи, що підтверджують відсутність підстав, зазначених у підпунктах 3, 5, 6 і 12 та в абзаці чотирнадцятому пункту 47 Особливостей. Зокрема, у Додатку до тендерної документації Замовником затверджено перелік документів, які повинні надаватися переможцем. Однак, проведеним аналізом тендерної пропозиції ФОП встановлено, що відсутні в електронній системі закупівель необхідні документи переможця.

На запит ДАСУ Замовник надав відповідь про те, що Учасником ФОП Довідка про відсутність підстав визначених пунктом 47 Особливостей була додана із пропозицією 01.11.2023. Таким поясненням замовник лише підтверджує факт наявного порушення. так як повідомлення про намір укласти договір оприлюднено  13.11.2023.

Нагадаємо, що пункт 44 Особливостей розділяє окремо підстави для відхилення для учасника та для переможця. Тому при прийнятті рішення про відхилення переможця необхідно врахувати його статус як суб'єкта закупівельного процесу. У статті наводили актуальну практику ДАСУ та АМКУ щодо відхилення переможця процедури закупівлі. 

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard