Чи повинна уповноважена особа складати протокол у разі внесення змін до істотних умов договору

0
570

Згідно положень частини 10 статті 11 Закону України «Про публічні закупівлі» (надалі – Закон) рішення уповноваженої особи оформлюються протоколом із зазначенням дати прийняття рішення, який підписується уповноваженою особою.

У свою чергу, уповноважена особа (особи) - службова (посадова) чи інша особа, яка є працівником замовника і визначена відповідальною за організацію та проведення процедур закупівлі / спрощених закупівель згідно з цим Законом на підставі власного розпорядчого рішення замовника (пункту 35 частини 1 статті 1 Закону).

Тобто, уповноваженою особою приймаються рішення, які в подальшому оформляються протоколом є рішення, які безпосередньо пов’язанні із організацією та проведенням закупівель, та такі рішення передбаченні Законом з урахування Особливостей.

Повноваження щодо прийняття рішень про внесення змін до істотних умов договору про закупівлю є виключно в уповноважених представників сторін такого договору, а саме замовника та переможця закупівлі, але не уповноваженої особи.

Особливостями та Законом не передбачено прийняття рішення уповноваженої особи про внесення змін до істотних умов договору про закупівлю, уповноважена особа здійснює лише оприлюднення повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю та додаткової угоди до договору про закупівлю в строки визначенні Законом. Отже, протокол при внесення змін до істотних умов договору про закупівлю не є обов_язком уповноваженої особи.

Детально щодо питання необхідності протокольного рішення у разі внесення змін до договору про закупівлю за посиланням.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard