Чи може бути призначено одночасно дві уповноважені особи за одну закупівлю?

0
418

Вимогами частини третьої статті 11 Закону встановлено, що Замовник має право призначити декілька уповноважених осіб, за умови що кожна з таких осіб буде відповідальною за організацію та проведення конкретних процедур закупівель/спрощених закупівель.

Так, у закупівлі UA-2023-10-05-005279-a аудитори провели моніторинг та встановили, що згідно інформації розміщеній в електронній системі закупівель контактною особою для процедури закупівлі призначено Особу А. Разом з цим, на звіт про укладений договір накладено електронний підпис Особи Н. У відповіді на запит ДАСУ щодо встановлених обставин Замовник не спростував порушення викладені у запиті та не надав підтверджуючих документів, відповідно до яких відповідальною за проведення закупівлі була одна особа. Таким чином, у проведенні процедури закупівлі брали участь двоє уповноважених осіб, а саме: Особа А та Особа Н. Зазначене є порушенням вимог частини третьої статті 11 Закону.

У закупівлях є моменти, яким замовник не приділяє достатньо уваги. Саме така ситуація описана в наведеному моніторингу. Насправді організація діяльності уповноваженої особи є дуже важливим етапом ефективних закупівель, як правильно налаштувати таку роботу детально та покроково описували в онлайн-книзі "Уповноважена особа: про все що має знати замовник та уповноважена особа"

Доречі, зручно шукати актуальні висновки ДАСУ та рішення Органу оскарження щодо будь-якої ситуації на Clarity App

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard