Статті

Підвищення кваліфікації уповноважених осіб у вересні 2023: практикум

5
1592

Законодавство з публічних закупівель змінюються постійно, тож уповноваженим особам необхідно бути більш пильними та уважними задовольняючи потребу свого підприємства. В цьому відеокурсі розбирались порушення  на практичних прикладах. Ви навчитесь аналізувати норми чинного законодавства та застосовувати їх на практиці, відчуєте себе перевіряючими, аби краще зрозуміти на що необхідно звертати увагу під час проведення відкритих торгів, формування тендерної документації та встановлення вимог до учасників та переможців.

Відеокурс по запису навчання, що проводилось: 27-29 вересня 2023

Про що ви дізнаєтесь:

  • Найчастіші порушення замовників під час оприлюднення оголошення про проведення відкритих торгів;
  • Найактуальніше законодавство, яке необхідно враховувати при проведені ввідкритих торгів та чіткий алгоритм закупівлі;
  • Топові помилки замовників під час формування тендерної документації та актуальну практику АМКУ та ДАСУ;
  • Та багато іншого, детальніше в плані відеоуроку нижче.

Спікери навчання: Анна Селютіна, експерт з публічних закупівель, досвід у закупівлях з 2016 року. Екс комерційний директор з питань публічних закупівель будівельної команії, екс головний редактор Радника в сфері державних закупвель. Автор статей та курсів з публічних закупівель. Незалежний експерт з публічних закупівель, партнер TNDR.

Марія Бречко, адвокат, практик закупівель. З 2002 року працювала в Рівнеоблененрго, досвід у галузі електроенергетиці більше 20 років. Здійснювала правовий супровід закупівель згідно з вимогами національного законодавства. Незалежний експерт з публічних закупівель, з командою TNDR.

Питання, які розглядали на навчанні:

Підвищення кваліфікаціх складається із трьох етапів та включає три відеоурои. Рекомендуємо проходити його протягом трьох днів, кожен день: самостійна робота у вигляді домашнього завдання, вивчення теоретичного матеріалу та розбір самостійного опрацювання завдань у відеоуроці

Відеоурок 1. Підготовка до проведення відкритих торгів

  • Оголошення про проведення відкритих торгів

Перед відеоуроком вам необхідно виконати домашнє завдання, яке полягає в аналізі наданих оголошень про проведення відкритих торгів та виявленні порушень, допущених уповноваженими особами під час їх оприлюднення.

У відеоуроці ми проаналізували усі порушення, які є в оголошеннях, що винесені в домашнє завдання, та надали практичні поради з урахуванням практики ДАСУ.

  • Тендерна документація без порушень.

Відчуйте себе перевіряючим та проаналізуйте тендерну документацію на відповідність чинному законодавству перед відеоурокм. А в самому уроці ми розібрали кожне порушення, яке було допущене у тендерній документації (окрім кваліфікаційних критеріїв та підстав для відмови в участі у відкритих торгах, адже це теми наступного відеоуроку), розглянули актуальну практику Органу оскарження та ДАСУ і наве плириклади вимог, які мають бути зазначені замовником у тендерній документації.

Відеоурок 2. Кваліфікаційні критерії та підстави для відмови в участі у відкритих торгах

Домашнє завдання: проаналізувати приклад встановлених кваліфікаційних критеріїв та підстав для відмови в участі у відкритих торгах й знайти допущенні порушення.

  • Кваліфікаційні критерії: при закупівлі яких предметів застосовувати та як встановити

Під час проходження відеоуроку ви навчитесь розрізняти дискримінаційні вимоги враховуючи практику Органу оскарження та доцільність встановлення кваліфікаційних критеріїв під час проведення відкритих торгів.

  • Підстави для відмови в участі у викритих торгах, визначені пунктом 47 Особливостей

Проаналізували результати домашнього завдання, розберемо дії замовника під час перевірки учасника на відсутність підстав для відмови в участі у відкритих торгах та надали практичні поради.

Відеоурок 3. Кваліфікація учасника та документи переможця

  • Кваліфікація учасника: як не допустити помилки

На реальних прикладах розібрали особливості кваліфікації учасників, проаналізували, в яких випадках необхідно надавати учаснику 24 години на виправлення невідповідностей, а в яких одразу відхиляти. Також розглянули практику Органу оскарження та ДАСУ.

  • Документи переможця

Проаналізували які документи має надати переможець відкритих торгів та в які строки. Розібрали чи має замовник перевіряти переможця на відсутність підстав для відмови в участі у відкритих торгах. Також розглянули практику Органу оскарження.

Тривалість відеокурсу: 7 годин 40 хвилин (відеоурок 1 - 2 години 20 хвилин, відеоурок 2 - 3 години 10 хвилин, відеоурок - 2 години 10 хвилин)

Відеоурок 1. Підготовка до проведення відкритих торгів

Домашнє завдання: проаналізуйте надані оголошень про проведення відкритих торгів та виявленні порушень та тендерну документацію на відповідність чинному законодавству

Корисні посилання та презентації лектора за цим посиланням

Відеоурок 2. Кваліфікаційні критерії та підстави для відмови в участі у відкритих торгах

Домашнє завдання: проаналізувати приклад встановлених кваліфікаційних критеріїв та підстав для відмови в участі у відкритих торгах й знайти допущенні порушення.

Корисні посилання та презентації лектора за цим посиланням

Відеоурок 3. Кваліфікація учасника та документи переможця

Корисні посилання та презентації лектора за цим посиланням

пов'язані статті