Статті

День захисту дітей

0
250

Сьогодні в Україні традиційно відзначають День захисту дітей.  Офіційно цей день отримав свій статус, відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року.

Цей начебто святковий день проходить в період повномасштабної війни. Нічні ракетні атаки  трагічно забирають найважливіше - життя. Ми будемо пам’ятати – завжди!!!

Але попри весь цей біль і жах, ми спробуємо інформаційно занурити вас в цікаві дані цього всесвітнього свята і надзвичайні можливості наших дітей.

Започаткували свято у листопаді 1949 року на сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. 

У свята є навіть свій прапор. Це модель Землі на зеленому полотнищі, а навколо неї – чоловічки червоного, жовтого, синього, білого і чорного кольорів, як символ різноманітності, терпимості та єдності всіх людей.

Діти — це найдорожче диво. Вони наповнюють наше життя радістю й теплом. Природно, коли дитину оточують любов’ю, увагою й піклуванням, і якщо в дорослому житті ми інколи мріємо повернутися у своє дитинство — значить, воно було щасливим і безтурботним, яким і має бути для кожної дитини на планеті.

Ми хочемо вразити вас фактами, цікавими творіннями і винаходами українських дітей:

  1. 12-річна киянка Анастасія Євдоченко спекла тисячу пасок та встановила рекорд України. Рекорд був зафіксований у Трускавці на Львівщині. Всі спечені паски будули роздані малозабезпеченим сім’ям та людям похилого віку. Анастасія місила та пекла Паски за допомогою професійного обладнання.
  2. 8-річний Володя Головін, виконував складний гімнастичний елемент «спічак» — вихід у стойку на руках силою з зігнутого положення. Цю складну вправу хлопчина виконав 101 раз, хоча у такому віці її роблять 20−25 разів. 
  3. 3-річна вінничанка Анастасії Барчишеної, намалювала акриловими та олійними фарбами на полотні 14 картин різних розмірів та за підтримки своїх рідних представила їх глядачам.
  4. Анастасія Куруленко —  учениця 11-го класу Політехнічного ліцею НТУУ "КПІ", вихованка відділення хімії та біології. Мета її дослідження, визначення групи ризику розвитку серцево-судинних захворювань за допомогою програмної системи. Урахувавши рекомендації ВООЗ, вона розробила програмну систему. Яка складається з двох частин: тесту, який можуть проходити користувачі, та колової діаграми. За допомогою програми за лічені хвилини, можна виявити у людини ризик розвитку серцево-судинних захворювань та своєчасно скерувати її до фахівця.  
  5. 17-річний Ігор Клименко, студент КПІ, розробив робота-розмінувальника, щоб зменшити кількість жертв від вибухових пристроїв та допомагати українським військовим.
  6. школяр з Івано-Франківська Юрій Тумир. Він розробив дрон-міношукач для військових. А потім він вирішив створити квадрокоптер за технологією 3D друку. Дрон, який розробив юний франківець, може проводити пошук мін та позначати їх на карті мобільного додатку.
  7. Школярка з Миколаєва Любов Слесаренко у 2022 році на національній Олімпіаді геніїв презентувала проєкт "Опріснення та очищення води за допомогою багатоступеневого гідрогелевого пристрою на сонячній енергії". Зі своїм проєктом Любов здобула срібну нагороду. 

Можна перераховувати це нескінченно. Усі ці розробки та досягнення доводять, що не обов’язково бути дорослим, щоб робити великі відкриття!

Ми щиро пишаємося талантами та наполегливістю наших українських дітей. Тож давайте підтримувати і заохочувати своїх чад у їхніх дослідах, допитливості і наполегливості.

Впевнені, що саме наші геніальні діти здатні не тільки зробити Україну країною майбутнього, а й змінити на краще весь світ!

#привітання

пов'язані статті

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard