Статті

Цікавинки про столицю України

3
314

Місто Київ — це не лише столиця нашої батьківщини, а й місто-мільонник постійного руху. А чи знали ви, що Київ також має неофіційне звання «Каштанова» столиця. Дивовижне місто, в якому на кожному кроці можна зустріти цікаві місця і дізнатися багато нового.

Ми підготували для вас кілька цікавинок про столицю України, які вас здивують і які, ви можете відвідати будь-якої миті.

  1. Найдовшою вулицею в столиці – є Броварський проспект, таку назву він отримав у 1993 році. ЇЇ довжина – 14 кілометрів. Раніше його називали Чернігівським шосе.
  2. Найкоротша вулиця знаходиться поблизу станції метро «Арсенальна» - Інженерний провулок. Його довжина – трішки більше 60 метрів, обійти його можна за 10 секунд.
  3. Найширшою центральною вулицею серед столиць Європи є Хрещатик – 75 метрів від будинку до будинку. Довжина Хрещатика 1,3 км. Назва вулиці Хрещатик походить від місцевості Хрещата долина (або Хрещатий яр). У 1837 року вулиця була вказана як Хрещатицька. Пізніше назву змінили на Хрещатик.
  4. Найстаріша вулиця у Києві – Володимирська. Їй вже понад 1000 років. За часів Київської Русі цей відрізок дороги називали Мостом. Лише у 1930-х роках вулиця отримала свою назву, що збереглася до сьогодення.
  5. Перший міст через Дніпро. За дослідженнями істориків уже в XII столітті було споруджено перший міст через Дніпро. Він був дерев’яним. Однак під час весняних паводків потоки води завдавали шкоди споруді. Тому міст доводилось поновлювати. Збудували переправу за часів Володимира Мономаха. Першим капітальним – був Миколаївський ланцюговий міст (існував у 1853—1920 рр.). Міст завдовжки 776 м і завширшки 16 м був одним із найбільших архітектурних досягнень свого часу.
  6. Найдовшим мостом через Дніпро є міст ім. Патона. Відкритий 1953 року. Довжина споруди 1543 метри. Став першим у світі суцільнозварним мостом такої довжини. Отримав визнання Американської асоціації зварювання як унікальна зварна конструкція XX століття.
  7. Найдовший маршрут міського транспорту – це маршрут трамваю № 12. Він складає 20 км. Прямує трамвай від Контрактової площі до Пущі-Водиці. Маршрут полягає через неймовірно гарний тунель.
  8. Найбільшим парком Києва – є парк ім. Максима Рильського у Голосіївському районі. Його площа складає 150 гектарів.
  9. Першим і поки єдиним храмом в Україні і навіть Європі – є церква Миколи Чудотворця. Вона побудована на штучно створеному крихітному островці-платформі в акваторії річки. Висота храму – 23 метра, вміщує до 50 осіб. З набережної до церкви веде 15-метровий місток. Будівництво церкви Миколи Чудотворця на воді було зведено в пам’ять загиблих річковиків і моряків.
  10. Найбільш високий пам’ятник в столиці, звісно – “Батьківщина- мати”. Вона знаходиться на території меморіального комплексу Музей Великої Вітчизняної Війни. Побудована в 1981 році, її висота становить 102 метри, в руці статуя тримає 16 метровий меч вагою 9 тонн. Експозиція працює як оглядовий майданчик.

Київ – це одне із прекрасних міст, нашої незалежної України, яке прекрасне незалежно від пори року. Воно назавжди залишиться у вашому серці, варто побудувати лише один раз. Це місце, куди хочеться повертатися.

Пізнавайте свою Батьківщину!

#привітання

пов'язані статті

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard