Замовником в ТД не визначено детальний опис технічних та якісних характеристик дизельного палива відповідно до ДСТУ – порушення?

1
138

Розглянемо це питання на прикладі моніторингу № UA-M-2024-04-01-000015, оголошення № UA-2024-01-16-016095-a

Витяг з висновку за результатами моніторингу: згідно пункту 28 Особливостей №1178 тендерна документація формується замовником відповідно до вимог статті 22 Закону з урахуванням цих особливостей.

Враховуючи вимоги пункту 31 частини першої статті 1 Закону, тендерна документація розробляється та затверджується замовником самостійно та повинна містити перелік складових, визначених частиною другою статті 22 Закону зокрема інформацію про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, у тому числі відповідну технічну специфікацію.

Частиною першою статті 23 Закону встановлено, що технічна специфікація повинна містити опис усіх необхідних характеристик товарів, робіт або послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні, функціональні та якісні характеристики.

Таким чином, Законом встановлено імперативну вимогу до Замовника зазначати в тендерній документації всю необхідну технічну, якісну та кількісну інформацію про предмет закупівлі.

В додатку 2 «Інформація про необхідні якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі» до тендерної документації Замовником встановлено вимогу, що товар повинен відповідати ДСТУ 7688:2015.

Доречі, зручно шукати актуальні висновки ДАСУ та рішення Органу оскарження щодо будь-якої ситуації на Clarity App

Відповідно до Національного стандарту України ДСТУ ДСТУ 7688:2015 «Паливо дизельне євро», дизельне паливо класифікується за кліматичними умовами на літнє, зимове, арктичне, за рівнем екологічної безпеки встановлено екологічні класи дизельного палива: ЄвроЗ, Євро4, Євроб та визначено фізико-хімічні показники для кожного класу.

Однак, тендерна документація Замовника в частині визначення технічних та якісних характеристик предмету закупівлі не містить обов’язкової інформації по конкретних видах дизельного палива, а саме не зазначено його детальний опис відповідно до ДСТУ.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard