Замовником проведено закупівлю фармацевтичної продукції за результатами відкритих торгів чим порушено вимогу пункту 11-1 Особливостей

0
139

Розглянемо дане питання на прикладі моніторингу №UA-M-2024-04-10-000061, оголошення № UA-2024-04-02-002333-a

Витяг з висновку за результатами моніторингу: за результатами аналізу питання правомірності проведення процедури закупівлі відповідно до вимог законодавства встановлено наступне.

Відповідно до вимог пункту 11-1 Особливостей, замовники, які є закладами охорони здоров’я або структурними підрозділами з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних (військових) адміністрацій, здійснюють закупівлі лікарських засобів та медичних виробів за переліком згідно з додатком, вартість яких становить або перевищує 50 тис. гривень, такі закупівлі здійснюються з використанням електронного каталогу відповідно до Порядку формування та використання електронного каталогу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2020 р. № 822 (Офіційний вісник України, 2020 р., № 75, ст. 2407), з урахуванням положень, визначених цими особливостями. У разі, коли закупівля з використанням електронного каталогу шляхом запиту ціни пропозицій постачальників не відбулася, замовник здійснює закупівлю шляхом застосування відкритих торгів у порядку, визначеному цими особливостями, не збільшуючи при цьому очікувану вартість закупівлі, або повторно шляхом запиту ціни пропозицій постачальників в електронному каталозі відповідно до Порядку формування та використання електронного каталогу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2020 р. № 822, з урахуванням цих особливостей.

При цьому, у ході моніторингу встановлено, що Комунальним некомерційним підприємством «Городнянська міська лікарня» Городнянської міської ради закупівля лікарських засобів зазначених в закупівлі за номером ID: UA-2024-04-02-002333-a не здійснювалась з використанням електронного каталогу.

Доречі, зручно шукати актуальні висновки ДАСУ та рішення Органу оскарження щодо будь-якої ситуації на Clarity App

Отже, враховуючи вищевикладене, Замовником безпідставно проведено закупівлю фармацевтичної продукції за результатами відкритих торгів з особливостями та порушено вимогу пункту 11-1 Особливостей.

Відповідно до підпункту 2 пункту 50 Особливостей Замовник відміняє відкриті торги у разі неможливості усунення порушень, що виникли через виявлені порушення вимог законодавства у сфері публічних закупівель, з описом таких порушень.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard