Замовник в ТД та проєкті договору при закупівлі робіт не зазначив вид договірної ціни: порушення

2
221

Моніторинг № UA-M-2024-04-22-000010, оголошення № UA-2023-08-18-007519-a

Витяг з висновку за результатами моніторингу: відповідно до пункту 28 Особливостей тендерна документація формується замовником відповідно до вимог статті 22 Закону з урахуванням цих особливостей.

Згідно з абзацом першим частини третьої статі 22 Закону тендерна документація може містити іншу інформацію, вимоги щодо наявності якої передбачені законодавством та яку замовник вважає за необхідне включити до тендерної документації.

Відповідно до пункту 21 Загальних умов укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2005 № 668 (далі – Загальні умови) договірна ціна у договорі підряду визначається на основі кошторису як приблизна або тверда. Договірна ціна вважається твердою, якщо інше не встановлено договором. У разі укладення договору підряду за результатами торгів (тендеру) вид договірної ціни та вимоги до кошторису визначаються у тендерній документації замовника.

Доречі, зручно шукати актуальні висновки ДАСУ та рішення Органу оскарження щодо будь-якої ситуації на Clarity App

Отже, замовник повинен був зазначити в тендерній документації вид договірної ціни (приблизна або тверда).

Однак, замовник на порушення вимог абзацу першого частини третьої статті 22 Закону не зазначив вид договірної ціни у тендерній документації, в тому числі в проекті договору.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard