Замовник надав 24 години для виправлення невідповідностей щодо документів про технічні та якісні характеристики предмета закупівлі

0
391

В ході моніторингу закупівлі UA-2023-11-02-011574-a встановлено, що тендерна пропозиція учасника процедури закупівлі ПП «Б» не відповідає умовам технічної специфікації щодо предмета закупівлі. Зокрема, на вимогу тендерної документації «Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі» ПП «Б» не надані підтверджуючі документи про якість товару, видані його виробником (сертифікат якості, або сертифікат аналізу, або інший документ) або документ, що підтверджує якість товару, виданий виробнику товару уповноваженими на це органами, установами, організаціями. Враховуючи викладене вище, тендерна пропозиція ПП «Б» підлягала відхиленню на підставі підпункту 2 пункту 44 Особливостей. 

Відповідно до пункту 43 Особливостей під невідповідністю в інформації та/або документах, що подані учасником процедури закупівлі у складі тендерної пропозиції та/або подання яких вимагається тендерною документацією, розуміється у тому числі відсутність у складі тендерної пропозиції інформації та/або документів, подання яких передбачається тендерною документацією (крім випадків відсутності забезпечення тендерної пропозиції, якщо таке забезпечення вимагалося замовником, та/або відсутності інформації (та/або документів) про технічні та якісні характеристики предмета закупівлі, що пропонується учасником процедури в його тендерній пропозиції). Однак, на порушення пункту 43 Особливостей Замовник надав ПП «Б» 24 години для виправлення невідповідностей щодо документів про технічні та якісні характеристики предмета закупівлі, які були відсутні в його тендерній пропозиції. 

В даному випадку замовник припустився очевидної помилки. Проте на практиці норма 24  год викликає зазвичай безліч запитань. В навчанні 24 години на виправлення: аналіз актуальної практики та рекомендації розставляли всі крапки на “і” та надавали практичні поради щодо питання  усунення невідповідностей.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard