За яких умов посвідчення якості не підтверджує відповідність технічних характеристик предмета закупівлі?

1
237

В ході моніторингу процедури закупівлі UA-2023-12-26-013116-a ДАСУ встановлено, що в Додатку «Інформація про необхідні технічні, якісні та інші характеристики предмета закупівлі» в таблиці «Якісні вимоги» до тендерної документації Замовником встановлено вимогу «… Учасник має надати у складі пропозиції сертифікати відповідності на товар, що пропонується до постачання або офіційний лист від уповноваженого органу (органу сертифікації) про те, що товар, пропонований до постачання, не підлягає обов’язковій сертифікації на території України та декларацію постачальника (або виробника) про відповідність (згідно з ДСТУ, ГОСТ або ТУ)». 

В складі пропозиції надано якісне посвідчення відправника продукції Pacific Seafood ( США) на отримувача продукції PSE «LOTOS», а не учансика ФОП. Отже, у складі пропозиції ФОП сертифікати відповідності на товар, що пропонується до постачання або офіційний лист від уповноваженого органу (органу сертифікації) про те, що товар, пропонований до постачання, не підлягає обов’язковій сертифікації на території України та декларацію постачальника (або виробника) про відповідність (згідно з ДСТУ, ГОСТ або ТУ) не надано. На запит ДАСУ щодо не подання ФОП вищевказаних документів Замовник у відповіді зазначив «…В складі пропозиції ФОП надав якісне посвідчення відправника продукції Pacific Seafood ( США), яке свідчить про якісний товар, довідку у довільній формі про те, що ФОП не являється виробником товару, тому на словах Постачальника товар не підлягає обов’язковій сертифікації на території України...».

Коментар: етап відхилення  тендерних пропозицій без перебільшень важливий і складний. Проте, замовники часто не порівнюють надані інформацію та/або документи учасником із конкретними вимогами тендерної документації, та видають “бажане за дійсне”. У відео-уроці робили практичні ситуації: чи завжди наявна підстава для відхилення,  як коректно обрати саме ту підставу тощо

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard