Як здійснювати розгляд тендерної пропозиції, якщо документ поданий учасником після кінцевого строку подання

0
54

Витяг із рішення Органу оскарження №10630 -р/пк-пз від 19.06.2024: Скаржник зазначає, що Переможець у складі Пропозиції надав: Детальний опис предмета закупівлі; Порівняльну таблицю. Разом з тим, у наведених вище документах відсутнє підтвердження, що пiротехнiчної машини легкого типу відповідає вимогам наказу Міністерства внутрішніх справ України від 06.02.2020 № 99 "Про затвердження Положення про визначення та застосування спеціальних транспортних засобів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 3 березня 2020 р. за № 232/34515, що не відповідає умовам тендерної документації.

Замовник зазначає, що перевіркою документів Пропозиції Переможця невідповідностей щодо технічних характеристик предмета закупівлі не виявлено, що в свою чергу підтверджує відповідність запропонованої Учасником пiротехнiчної машини легкого типу ПМ-Л "Козак ПМ-Л" вимогам Наказу № 99. 

Переможець процедури закупівлі дозавантажив лист про відповідність технічним характеристикам після закінчення кінцевого строку подання тендерних пропозицій, тому такий документ не повинен враховуватися Замовником під час розгляду пропозиції. 

Доречі, зручно шукати актуальні висновки ДАСУ та рішення Органу оскарження щодо будь-якої ситуації на Clarity App

У ході розгляду зазначеного питання встановлено наступне, відповідно до пункту 31 Особливостей тендерні пропозиції подаються відповідно до порядку, визначеного статтею 26 Закону, крім положень частин четвертої, шостої та сьомої статті 26 Закону. Відповідно до статті 26 Закону тендерна пропозиція подається в електронному вигляді через електронну систему закупівель. Документ з тендерною пропозицією подається в електронному вигляді шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, де зазначається інформація про ціну, інші критерії оцінки (у разі їх встановлення замовником), інформація від учасника про його відповідність кваліфікаційним (кваліфікаційному) критеріям, наявність/відсутність підстав, установлених у статті 17 цього Закону і в тендерній документації, та завантаження необхідних документів, що вимагаються замовником у тендерній документації. Електронна система закупівель автоматично формує та надсилає повідомлення учаснику про отримання його тендерної пропозиції із зазначенням дати та часу. Отримана тендерна пропозиція/пропозиція вноситься автоматично до реєстру отриманих тендерних пропозицій/пропозицій, у якому відображається інформація про надані тендерні пропозиції/пропозиції. Відповідно до пункту 33 Особливостей тендерні пропозиції після закінчення кінцевого строку їх подання не приймаються електронною системою закупівель.

Враховуючи наведене, зазначений вище документ, що наданий після кінцевого строку подання Пропозицій, не може вважатись таким, що надані у складі Пропозиції до кінцевого строку подання Пропозицій.

Детально із рішенням Органу оскарження можна ознайомитися у закупівлі UA-2024-05-16-011705-a.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard