Вимога у документації щодо надання у складі Пропозиції висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи суперечать положенням чинного законодавства, що не дає можливості учасникам належним чином підготувати свої Пропозиції

2
556

Витяг з рішення АМКУ: Додаток 1 Документації містить ІНФОРМАЦІЮ про ТЕХНІЧНІ, ЯКІСНІ та ІНШІ характеристики предмета закупівлі 39830000-9 – продукція для чищення, зокрема:

3. Засіб рідкий мийний концентрований (для миття мікрохвильових печей 500 мл (з розпилювачем)) Технічні показники: Засіб рідкий мийний концентрований призначений для миття грилю та мікрохвильових печей. Засіб не повинен містити фосфатів. Мийна здатність, не менше: 97 %; Опис засобу: однорідна рідина білого кольору. рН = 7,0-13,0 од.; густина 1,010-1,10 г/см3. Фасування : 500мл. з розпилювачем Термін придатності: не менше 12 місяців Сфера застосування об’єкта експертизи: - для миття водостійких поверхонь, матеріалів, виробів, механізмів, механічних пристроїв тощо, виробів, стін, підлог. - у різні галузі промисловості, дитячі заклади, підприємства ресторанного господарства.

4. Засіб рідкий мийний концентрований (для миття грилю 5л ) Технічні показники: Засіб рідкий мийний концентрований призначений для миття грилю та мікрохвильових печей. Засіб не повинен містити фосфатів. Мийна здатність, не менше: 97 %; Опис засобу: однорідна рідина білого кольору. рН = 7,0-13,0 од.; густина 1,010-1,10 г/см3 Фасування : 5 л. Термін придатності: не менше 12 місяців. Сфера застосування об’єкта експертизи: - для миття водостійких поверхонь, матеріалів, виробів, механізмів, механічних пристроїв тощо, виробів, стін, підлог. - різні галузі промисловості, дитячі заклади, підприємства ресторанного господарства.

5. Засіб рідкий мийний технічний (для миття санвузлів та сантехніки 1 л) Технічні показники: Засіб рідкий мийний технічний призначений для миття санвузлів та сантехніки. Засіб не повинен містити фосфатів. рН: 1,0 – 3,0; Мийна здатність, не менше: 97 %; Умовна в’язкість по ВЗ-4: 420-430 сек.; Фасування : 1л. Термін придатності: не менше 12 місяців. Сфера застосування об’єкта експертизи: - для миття водостійких поверхонь, матеріалів, виробів, механізмів, механічних пристроїв, стін, підлог. - різні галузі промисловості, дитячі заклади, підприємства ресторанного господарства. Вимоги щодо якості товару, зокрема: Гарантійний строк експлуатації товарів – 12 місяців з моменту прийняття товару Замовником. Протягом всього гарантійного терміну, у разі такої потреби, учасник гарантує заміну неякісного товару.

У складі своєї пропозиції Учасник повинен надати документальне підтвердження повної відповідності технічно-якісних характеристик запропонованого товару кожної складової технічно-якісних вимог предмета закупівлі: - Сфера застосування об’єкта експертизи у повному обсязі повинні підтверджуватись висновком державної санітарно -епідеміологічної експертизи з додатками (в разі їх наявності)) - технічні показники у повному обсязі повинні бути підтверджені паспортом якості та/або сертифікатом якості. – гарантійним листом щодо заміни неякісного товару, протягом всього гарантійного терміну; – учасник повинен здійснити поставку предмету закупівлі належної якості, відповідно до вимог замовника, у встановлений замовником строк та відповідно до технічних вимог, зазначених в оголошені, про що учасник у складі пропозиції надає гарантійний лист в довільній формі;

У складі пропозиції Учасник надає наступні документи:

1. Висновок санітарно-епідеміологічної експертизи затверджений уповноваженим державним органом України;

2. Паспорт якості та/або Сертифікат якості на товар.

Відповідно до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи - документ установленої форми, що засвідчує відповідність (невідповідність) об'єкта державної санітарно-епідеміологічної експертизи медичним вимогам безпеки для здоров'я і життя людини, затверджується відповідним головним державним санітарним лікарем і є обов'язковим для виконання власником об'єкта експертизи.

Відповідно до ПРИКІНЦЕВИХ ТА ПЕРЕХІДНИХ ПОЛОЖЕНЬ Закону України № 2573-IX від 06.09.2022 "Про систему громадського здоров’я":

1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через 12 місяців з дня набрання ним чинності.

2. Визнати такими, що втратили чинність з дня введення в дію цього Закону, зокрема Закон України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" (Відомості Верховної Ради України, 1994 р., № 27, ст. 218 із наступними змінами).

За таких умов, вимога Документації щодо надання у складі Пропозиції висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи суперечать положенням чинного законодавства, що не дає можливості учасникам належним чином підготувати свої Пропозиції. Враховуючи вище викладене, Замовник повинен усунути наведені вище невідповідності шляхом внесення відповідних змін до Документації в цій частині.

Детальніше в рішенні АМКУ № 3384 -р/пк-пз від 22.02.2024, оголошення UA-2024-02-06-005585-a.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard