Відхилення пропозиції учасника у зв’язку з відсутність документального підтвердження учасником всіх технічних характеристик є підставою для відхилення пропозиції учасника

0
430

Витяг з рішення: Відповідно до пункту 1 розділу 3 Документації Пропозиція подається в електронній формі через електронну систему закупівель шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, у яких зазначається інформація про ціну, інші критерії оцінки (у разі їх встановлення Замовником), інформація від учасника Процедури закупівлі про його відповідність кваліфікаційним (кваліфікаційному) критеріям (у разі їх (його) встановлення, наявність/відсутність підстав, установлених у пункті 47 Особливостей і в Документації, та шляхом завантаження необхідних документів, що вимагаються Замовником у Документації. Відповідно до пункту 6 розділу 3 Документації учасники Процедури закупівлі повинні надати у складі Пропозиції інформацію та документи, які підтверджують відповідність Пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам встановленим в додатку 2 Документації.

Відповідність запропонованого предмету закупівлі вимогам Документації повинна бути підтверджена оригіналом інформаційної довідки, у вигляді довідки-згоди з технічними, якісними, кількісними та іншими вимогами до предмета закупівлі, які визначені у додатку 2 Документації та гарантування їх виконання.

У разі посилання у викладеній інформації на конкретні торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника,

- слід вважати в наявності вираз "або еквівалент". До кожного еквівалента додається документ, що містить технічні характеристики товару. Будь-які еквіваленти будуть розглядатися Замовником у разі, якщо технічні та якісні характеристики еквіваленту будуть відповідати та/або будуть кращими ніж запропоновані у технічних вимогах.

Додаток 2 Документації містить технічні вимоги.

Відповідно до пункту 1 додатку 2 Документації назва товару: за кодом ДК 021:2015 - (32330000-5) Апаратура для запису та відтворення аудіота відеоматеріалу (Персональний нагрудний відеореєстратор та комплектуючі).

Відповідно до пункту 8 додатку 2 Документації встановлена інформація про необхідні технічні, якісні характеристики предмета закупівлі - технічні вимоги до предмета закупівлі - Персональний нагрудний відеореєстратор:

Технічні характеристики, зокрема:

1.2 Розміри

Розмір - Не більше 68 мм × 89 мм × 25 мм

Вага - 160 гр. (без кріплення)

Відповідно до пункту 9 додатку 2 Документації для підтвердження відповідності своєї Пропозиції технічним, якісним, кількісним вимогам, встановленим Замовником, учасник повинен надати у складі Пропозиції порівняльну таблицю відповідності запропонованого товару технічним вимогам Документації за формою.

У складі Пропозиції Скаржника містяться, зокрема:

- документ "тендерна пропозиція" від 23.12.2023 № 67/Т-2 (файл "2. Тендерна пропозиція.pdf"), відповідно до якого ФОП Кириченко А.В. пропонує, зокрема: Персональний нагрудний відеореєстратор VideoBadge VB-400 (в комплекті з ліцензією) 28 шт, виробник - Motorola Solutions.

- документ "технічні вимоги" від 23.12.2023 № 67/Т-3 (файл "3. Довідка згода з додатком 2.pdf"), в якому міститься підписаний та завірений учасником додаток 2 Документації, та зазначено: "Даною довідкою погоджуюсь з технічними, якісними, кількісними та іншими вимогами до предмета закупівлі, які визначені у додатку 2 до тендерної документації та гарантую їх виконання та додаю порівняльну таблицю".

- документ "порівняльна таблиця відповідності запропонованого товару технічним вимогам тендерної документації" від 23.12.2023 № 67/Т-4 (файл "4. Порівняльна таблиця.pdf"), відповідно до якої:

Запропонований товар - Персональний нагрудний відеореєстратор VideoBadge VB- 400 (в комплекті з ліцензією) "еквівалент"

1.2. Розміри

Розмір - 68 мм × 89 мм × 25 мм

Вага - 160 гр.

- довідка з детальними технічними характеристиками товару від 23.12.2023 № 67/Т- 7 (файл "7. Довідка з технічними характеристиками товару.pdf"), відповідно до якої: Виробник товарів Персональний нагрудний відеореєстратор VideoBadge VB-400 (в комплекті з ліцензією), Зчитувач RFID RF-220, Зарядна 14-портова док-станція в комплекті з USB-кабелем, блоком живлення VB-400-DOCK14/EU , Док-контролер DC-200/EU - Motorola Solutions.

Технічні характеристики:

1. Персональний нагрудний відеореєстратор VideoBadge VB-400 (в комплекті з ліцензією) 1.2. Розміри

Розмір - 68 мм × 89 мм × 25 мм

Вага - 160 гр.

Враховуючи, що в наданих у складі Пропозиції Скаржника документах за позицією "Персональний нагрудний відеореєстратор" зазначено "Вага - 160 гр.", Скаржником не підтверджено такої характеристики "Вага - 160 гр. (саме без кріплення)".

Крім того, відповідно до наданих Скаржником пояснень, вага відеореєстратора без кріплення складає 162 грама.

Враховуючи викладене, Пропозиція Скаржника була правомірно відхилена Замовником з наведеної вище підстави, у зв'язку з чим відсутні підстави для задоволення Скарги в цій частині.

Коментар: чіткість вимог тендерної документації, як у наведеному рішенні колегії АМКУ надало право замовнику правомірно відхилити пропозицію учасника з підстав – невідповідність запропонованого товару технічних, якісним характеристикам.

Детальніше у рішенні колегії АМКУ від 08.01.2024 № 417, оголошення UA-2023-12-18-016340-a.

Доречі, зручно шукати актуальні висновки ДАСУ та рішення Органу оскарження щодо будь-якої ситуації на Clarity App

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard