Відхилення пропозиції учасника, у зв’язку із тим, що підсумкова відомість ресурсів Учасника містить суттєві невідповідності технічному завданню, відхилення в кількості будівельних матеріалів, виробів і комплектів, що порушують технологію виконання робіт

0
400

Витяг із рішення АМКУ: Відповідно до пункту 1 розділу 3 Документації Пропозиція подається в електронній формі через електронну систему закупівель шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, у яких зазначається інформація про ціну, інші критерії оцінки (у разі їх встановлення Замовником), інформація від учасника Процедури закупівлі про його відповідність кваліфікаційним (кваліфікаційному) критеріям (у разі їх (його) встановлення, наявність/відсутність підстав, установлених у пункті 47 Особливостей і в Документації, та шляхом завантаження необхідних документів, що вимагаються Замовником у Документації, зокрема, інформацією про маркування, протоколи випробувань або сертифікати, що підтверджують відповідність предмета закупівлі встановленим Замовником вимогам (у разі встановлення даної вимоги в додатку 2), — згідно з додатком 2 Документації та іншою інформацією та документами, відповідно до вимог цієї Документації та додатків до неї.

Відповідно до пункту 6 розділу 3 Документації вимоги до предмета закупівлі (технічні, якісні та кількісні характеристики) згідно з пунктом третім частини другої статті 22 Закону зазначено в додатку 2 Документації. Додаток 2 Документації містить технічну специфікацію. Відповідно до пункту 1 додатку 2 Документації передбачені цією Документацією та цим додатком, роботи повинні відповідати вимогам законодавства України, ДСТУ, проєктній документації та договору тощо, а матеріальні ресурси, що використовуються для їх надання, повинні відповідати вимогам нормативно-правових актів і нормативних документів у галузі будівництва, проектній документації, договору тощо.

Вiдомiсть ресурсiв, зокрема, містить: III. Будівельні матеріали, вироби і комплекти 63. Болти із шестигранною головкою оцинковані, діаметр різьби 12-[14] мм – т 0,00028776 66. Цвяхи будівельні з конічною головкою 4,0х100 мм - т 0,0005639 67. Цвяхи будівельні з плоскою головкою 1,6х50 мм - т 0,0009317 71. Вапно хлорне, марка А - т 0,000118 80. Фарба земляна густотерта олійна, мумія, сурик залізний – т 0,008893 82. Фарба олійна та алкідна, готова до застосування, для внутрішніх робіт – т 0,0092221 88. Оліфа комбінована К-2 - т 0,0087445

Відповідно до пункту 4.5 додатку 2 Документації у складі Пропозиції вимагається надати кошторисну документацію, що повинна бути складена відповідно до Кошторисних норм України "Настанова з визначення вартості будівництва", затверджена наказом Міністерства розвитку громад на території України від 01.11.2021 № 281 із застосуванням: програмного комплексу АВК-5 або в іншому аналогічному програмному комплексі, який взаємодіє з ним в частині передачі кошторисної документації, завірена підписом та печаткою учасника та інженера-проектувальника в частині кошторисної документації, на підтвердження надати копію сертифікату інженера проектувальника (інженернобудівельне проектування у частині кошторисної документації), завірену мокрою печаткою та підписом власника сертифікату:

- зведений кошторисний розрахунок;

- локальний кошторисний розрахунок; - договірна ціна з пояснювальною запискою;

- підсумкову відомість ресурсів;

- дефектний акт.

До зведеного кошторисного розрахунку надається пояснювальна записка.

Надати підтверджуючі розрахунки на складові прямих витрат та інші витрати: загальновиробничі, адміністративні, заробітну плату, прибуток, ризики, з урахуванням показників, визначених ресурсними нормами, розрахунково-аналітичним, економічним та іншими методами відповідно до Настанови, якщо інше не встановлено Документацією.

Кошторисні розрахунки Пропозиції учасника мають відповідати всім вимогам та показникам, зазначених у цьому додатку та в інших розділах Документації, в тому числі: в частині розрахунків кількісних показників витрат труда робітників; кількісних показників кошторисної трудомісткість, кількісних показників середнього розряду робіт; будівельних матеріалів, виробів і комплектів; устаткування; будівельних машин і механізмів та інших показників. У складі Пропозиції додатково надати кошторис в imd форматі або іншому форматі, що повинен узгоджуватися з наданими кошторисними розрахунками у форматі pdf, при цьому надані документи повинні повністю узгоджуватись між собою в частині розрахунків кількісних показників, витрат труда робітників; кількісних показників кошторисної трудомісткість, кількісних показників середнього розряду робіт; будівельних матеріалів, виробів і комплектів; устаткування; будівельних машин і механізмів та інших показників (в т.ч. їх кількості), передбачених у підсумкових відомостях ресурсів та інших вимогах цього додатку.

У складі Пропозиції Скаржника містяться, зокрема:

- документ від 02.02.2024 № 4 (файл "документи.pdf"), відповідно до якого: "ТОВ "Інекс Реал" гарантує та підтверджує відповідність своєї тендерної пропозиції технічним, якісним та кількісним характеристикам предмета закупівлі, що передбачені тендерною документацією, в тому числі додатком 2 до тендерної документації".

- пiдсумкова вiдомiсть ресурсiв (архівна папка "кошторис пдф.zip", архівна папка "кошторис ворд .zip"), відповідно до якої: III. Будівельні матеріали, вироби і комплекти, зокрема: 63. Болти із шестигранною головкою оцинковані, діаметр різьби 12-[14] мм – т 0,0002878 66. Цвяхи будівельні з конічною головкою 4,0х100 мм - т 0,000564 67. Цвяхи будівельні з плоскою головкою 1,6х50 мм - т 0,00093174 71. Вапно хлорне, марка А - т 0,0001182 80. Фарба земляна густотерта олійна, мумія, сурик залізний – т 0,0088932 82. Фарба олійна та алкідна, готова до застосування, для внутрішніх робіт – т 0,009222 88. Оліфа комбінована К-2 - т 0,00874445.

Скаржник на розгляд Комісії надав: - висновок експерта № 04-24 за результатами будівельно-технічного дослідження від 21.02.2024, відповідно до якого встановлено, що обсяги будівельних робіт, що наявні в локальних кошторисах та у підсумковій вiдомості ресурсiв відповідають обсягам будівельних робіт та матеріальних ресурсів, визначених у технічні специфікації, що є додатком 2 Документації.

Замовник не довів та документально не підтвердив, яким чином оформлення наданої у складі Пропозиції Скаржника пiдсумкової вiдомості ресурсiв в наведений вище спосіб впливає на зміст Пропозиції Скаржника.

Враховуючи викладене, Пропозиція Скаржника була неправомірно відхилена Замовником з наведеної вище підстави. Враховуючи інформацію, наведену в мотивувальній частині рішення, Пропозиція Скаржника була неправомірно відхилена Замовником з підстав, наведених у протоколі від 12.02.2024. Неправомірно відхиливши Пропозицію Скаржника з підстав, наведених у протоколі від 12.02.2024, Замовник порушив вимоги пункту 44 Особливостей.

Детальніше в рішенні АМКУ № 3443-р/пк-пз від 23.02.2024, оголошення UA-2024-01-26-009762-a.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard