В складі ТП відсутні гарантійні листи щодо постачання товару: відхиляємо чи надаємо виправити невідповідності? 

0
63

Рішення №15884-р/пк-пз від 26.09.2024, оголошення UA-2024-08-28-006839-a 

Позиція скаржника: скаржник зазначає, що Переможцем у складі Пропозиції надано наступні файли:  

  • «Висновок ДСЕЕ на продукцію Вересень»;  
  • «Гарантійний термін на товар»;  
  • «Гарантійний лист щодо надання зразків»; 
  •  «Авторизаційний лист»; 
  •  «Дилерський договір Вересень Дендиберіна». 

Натомість, учасник ФОП Дендиберина О.О. у тендерній документації не надала наступних документів:  

  • Гарантійний лист в довільній формі за підписом Учасника (уповноваженої особи) щодо здійснення поставки товару протягом 2-х робочого дня з моменту Заявки Замовника;  
  • Гарантійний лист в довільній формі за підписом Учасника (уповноваженої особи) щодо здійснення заміни товару протягом 24 годин з часу отримання претензій від Замовника щодо відповідності, кількості чи якості.  
Доречі, зручно шукати актуальні висновки ДАСУ та рішення Органу оскарження щодо будь-якої ситуації на Clarity App

Вищенаведене свідчить про наявність підстав для відхилення Пропозиції. 

Позиція Комісії: Додаток 2 Документації містить інформацію про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі — технічні вимоги до предмета закупівлі ТЕХНІЧНА СПЕЦИФІКАЦІЯ «Крісла для актової зали» ДК 021:2015: 39110000-6: «Сидіння, стільці та супутні вироби і частини до них» Найменування товару - Крісло секційне трьомісне, Крісло секційне чотирьохмісне.  

Учасник, для підтвердження технічних та якісних характеристик повинен надати:  

- Гарантійний лист в довільній формі за підписом Учасника (уповноваженої особи) щодо здійснення поставки товару протягом 2-х робочого дня з моменту Заявки Замовника.  

- Гарантійний лист в довільній формі за підписом Учасника (уповноваженої особи) щодо здійснення заміни товару протягом 24 годин з часу отримання претензій від Замовника щодо відповідності, кількості чи якості.  

Слід зазначити, що у складі Пропозиції Переможця відсутні вищенаведені гарантійні листи.  

Враховуючи наведене, Пропозиція Переможця не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі Документації.  

Відповідно до вимог абзацу другого підпункту 2 пункту 44 Особливостей замовник відхиляє тендерну пропозицію із зазначенням аргументації в електронній системі закупівель у разі, коли тендерна пропозиція не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі тендерної документації, крім невідповідності у інформації та/або документах, що може бути усунена учасником процедури закупівлі відповідно до пункту 43 цих особливостей.  

Враховуючи викладене, у Замовника наявні підстави для відхилення Пропозиції Переможця, визначені підпунктом 2 пункту 44 Особливостей. 

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard