В цілому прийнято проект Закону про відновлення середньострокового планування для місцевих бюджетів

0
17

На Урядовому порталі розмішено новину, що, 18 вересня, Верховна Рада України прийняла в цілому проект Закону, спрямований на удосконалення бюджетного планування на місцевому рівні. Він сприятиме забезпеченню передбачуваності бюджетної політики та дотримання принципу єдності бюджетної системи, а також актуалізації та приведенню окремих його положень у відповідність із законами України.

Основні положення:

  • відновлення середньострокового планування місцевих бюджетів, що допоможе органам місцевого самоврядування краще прогнозувати та управляти наявними фінансовими ресурсами;
  • підтримка регіонів, що відновлюються після руйнувань та окупації, із забезпеченням необхідної гнучкості в бюджетному плануванні;
  • розширення можливостей місцевих громад для залучення фінансування через запозичення з метою ефективного управління борговою політикою.

Такі зміни спрямовано на підвищення ефективності управління місцевими фінансами, стабілізацію економічного розвитку на місцевому рівні та посилення соціальної підтримки громадян.

Джерело: kmu.gov.ua

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard