У складі тендерної пропозиції Учасника відсутній розрахунок ціни тендерної пропозиції у форматі програмного файлу, в якому виконувався розрахунок

0
365

Витяг з рішення: Відповідно до підпункту 4.1 пункту 4 розділу 1 Документації назва предмета закупівлі – Реконструкція котельні О_ ліцею К_ селищної ради Р_ району Р_ області по вул. Центральна,1Б в смт. О_ Р_ району Р_ області (підготовка до опалювального сезону).

Відповідно до пункту 1 розділу 3 Документації Пропозиції подаються відповідно до порядку, визначеного статтею 26 Закону, крім положень частин першої, четвертої, шостої та сьомої статті 26 Закону.

Пропозиція подається в електронній формі через електронну систему закупівель шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, у яких зазначається інформація про ціну, інші критерії оцінки (у разі їх встановлення замовником), інформація від учасника процедури закупівлі про його відповідність кваліфікаційним (кваліфікаційному) критеріям (у разі їх (його) встановлення, наявність/відсутність підстав, установлених у пункті 47 Особливостей і в тендерній документації, та шляхом завантаження необхідних документів, що вимагаються замовником у тендерній документації, зокрема:

  • інформацією про маркування, протоколи випробувань або сертифікати, що підтверджують відповідність предмета закупівлі встановленим замовником вимогам (у разі встановлення даної вимоги в Додатку 2), - згідно з додатком 2 Документації;
  • іншою інформацією та документами, відповідно до вимог цієї тендерної документації та додатків до неї.

Відповідно до пункту 6 розділу 3 Документації вимоги до предмета закупівлі (технічні, якісні та кількісні характеристики) згідно з пунктом третім частини другої статті 22 Закону зазначено в додатку 2 Документації.

Додаток 2 Документації містить інформацію про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі - технічні вимоги до предмета закупівлі, зокрема, технічну специфікацію.

Технічне завдання та перелік робіт містяться в окремому документі, що є додатком даної документації.

Замовник самостійно визначає необхідні технічні характеристики предмета закупівлі з огляду на специфіку предмета закупівлі, керуючись принципами здійснення закупівель та з дотриманням законодавства.

Фактом подання тендерної пропозиції учасник підтверджує відповідність своєї пропозиції технічним, якісним, кількісним, функціональним характеристикам до предмета закупівлі та іншим вимогам до предмета закупівлі, що містяться в тендерній документації та цьому додатку, а також підтверджує можливість виконання робіт відповідно до вимог, визначених згідно з умовами тендерної документації.

До пропозиції надається розрахунок вартості у програмному комплексі АВК у версіях або в інших програмних комплексах, які розроблено на підставі державних і галузевих нормативів (норм) (ДСТУ).

Учасник в складі тендерної пропозиції надає ліцензію на провадження певного виду господарської діяльності відповідно до предмету закупівлі (у разі необхідності отримання ліцензії згідно із нормами чинного законодавства). У разі, якщо відсутня необхідність у отриманні ліцензії та сертифікатів, згідно із нормами чинного законодавства, учасник подає довідку у довільній формі із зазначенням відповідної інформації, а також посиланням на відповідні нормативно - правові акти законодавства.

А також сканований друкований розрахунок ціни (електронний файл формату pdf) на запропоновану вартість виконання робіт, що відповідає сумі закупівлі з урахуванням технологій у діючій версії програмного комплексу АВК або іншої, сумісної з ним*, а саме:

  • Договірна ціна
  • Локальний кошторис
  • Розрахунок загально-виробничих витрат
  • Відомість ресурсів
  • Розрахунок ціни пропозиції (договірна ціна) учасника повинен бути виконаний відповідно до наказу Мінрегіону від 01.11.2021 № 281.

У місцях, де технічна специфікація містить посилання на конкретні марку чи виробника або на конкретний процес, що характеризує продукт чи послугу певного суб'єкта господарювання, чи на торгові марки, патенти, типи або конкретне місце походження чи спосіб виробництва, вважати вираз "або еквівалент".

Обґрунтування необхідності закупівлі даного виду робіт — замовник здійснює закупівлю даного виду робіт, оскільки вони за своїми якісними та технічними характеристиками найбільше відповідають потребам та вимогам замовника.

Додаток 3 Документації містить проект договору, у якому зазначено, зокрема:

"2.3. Сторони визначили, що договірна ціна за цим Договором є динамічною/

8.3. Підрядник зобов'язаний:

8.3.1. Разом з проектом Договору надати кошторисну документацію з розрахунком одиничної вартості в електронному вигляді у форматі – "imd" або "dsdu" на електронну пошту Замовника".

У складі Пропозиції Скаржника містяться, зокрема:

  • договірна ціна (файл "кошторис.pdf"; архівна папка "кошторис.zip"), у якій ТОВ "Сервіскотломонтаж-Львів" зазначає, зокрема: "Програмний комплекс АВК - 5 (3.8.4). Вид договірної ціни: динамiчна. Визначена згідно з тендерним завданням.

Складена в поточних цінах станом на 12 грудня 2023 р.";

  • кошторисна документація у файлах форматів ".pdf" та ".rtf", у якій зазначено, зокрема: "Програмний комплекс АВК - 5 (3.8.4)".

Документація не містить окремих вимог щодо необхідності надання учасником розрахунку ціни тендерної пропозиції саме у форматі програмного файлу, в якому виконувався розрахунок, саме у складі Пропозиції.

Враховуючи викладене, Пропозиція Скаржника була неправомірно відхилена Замовником з наведеної вище підстави.

Детальніше в рішенні колегії АМКУ від 08.01.2024 № 415, оголошення UA-2023-12-06-015636-a.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard