Що зараз корисно почитати про річний план та зміни до нього

0
339

У січні більшість закупівельників публікують в системі річні плани. Але навряд чи всі ці плани в дійсності залишаться без змін. Хтось навіть зараз, розуміючи особливості свого закупівельного процесу і те, наскільки часто плани в закупівлях змінюються публікують не весь план, а лише його частину.

Дехто взагалі публікує план лише з поточною закупівлею, а далі планує під кожну закупівлю вносити зміни в опублікований річний план. При цьому орієнтуватись такі закупівельники збираються на попередній план, який склали виключно для свого керівництва та себе, щоб розуміти весь об'єм роботи на рік в загальному.

Як бачимо, сценаріїв щодо публікації річного плану може бути багато. І щоб не заплутатись та завжди приймати правильні рішення відносно планування варто чітко розуміти різницю між опублікованим річним планом та змінами до нього.

Важливо тут те, що який би план не опублікував замовник, з моменту публікації він вже існує. Навіть, якщо в плані лише одна, поточна, закупівля. Всі інші закупівлі в такому випадку будуть вноситись у річний план у якості змін. Справа в тому, що річний план, мається на увазі оприлюднений в системі, може бути лише один для кожного підприємства чи установи.

Але, якщо ви хочете розібратись детальніше у тому що таке річний план, що таке зміни до нього та інші нюанси щодо планування, ознайомтесь із статтею "Що варто вважати змінами до річного плану". А взагалі на платформі є цілий розділ присвячений плануванню.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard