Про підвищення якості продуктів харчування
0
414
Прийнятий Закон врегульовує питання, що стосується безпечності та якості харчових продуктів та враховує найкращу світову практику щодо обмеження вмісту трансжирів. Законодавче врегулювання цього питання – найефективніший інструмент захисту здоров’я населення.
Законом пропонується:
- встановити граничний вміст трансжирних кислот у харчових продуктах (не більше, ніж 2 грами на 100 грамів загальної кількості всіх жирів, що містяться в харчовому продукті);
- заборонити використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;
- заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів у дитячому харчуванні;
- заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);
- зобов’язати операторів ринку при постачанні харчових продуктів іншим виробникам надавати інформацію про кількість трансжирних кислот у таких продуктах;
- чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.
Джерело: rada.gov.ua
Останні новини
04 лип.
Замовник не довів, що відсутність в ТД місця поставки товару не є порушенням оскільки несе загрозу його безпеці03 лип.
Чому замовник відхилив учасника через відсутність аналогічного договору в повному обсязі замість надання 24 год на усунення невідповідностей02 лип.
Затверджено додатковий перелік товарів із вимогою локалізації у публічних закупівлях02 лип.
Відбулась зустріч з представниками Аудиторської Ради Ukraine Facility02 лип.
⏰ 2 липня о 14:00 почнеться зустріч щодо закупівельних договорів