Про підвищення якості продуктів харчування
0
379
Прийнятий Закон врегульовує питання, що стосується безпечності та якості харчових продуктів та враховує найкращу світову практику щодо обмеження вмісту трансжирів. Законодавче врегулювання цього питання – найефективніший інструмент захисту здоров’я населення.
Законом пропонується:
- встановити граничний вміст трансжирних кислот у харчових продуктах (не більше, ніж 2 грами на 100 грамів загальної кількості всіх жирів, що містяться в харчовому продукті);
- заборонити використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;
- заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів у дитячому харчуванні;
- заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);
- зобов’язати операторів ринку при постачанні харчових продуктів іншим виробникам надавати інформацію про кількість трансжирних кислот у таких продуктах;
- чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.
Джерело: rada.gov.ua
Останні новини
28 квіт.
Учасник надає не чинний договір на використання програмного комплексу АВК-5: дії замовника25 квіт.
⏰ 25 квітня о 12:30 почнеться третій день підвищення кваліфікації УО в квітні 202525 квіт.
Ситуація, у якій пояснення Переможця щодо відсутності відповідних документів не змінює факту відсутності самого документа24 квіт.
⏰ 24 квітня о 13:30 почнеться другий день підвищення кваліфікації УО в квітні 202524 квіт.
Централізована закупівельна організація Агентства відновлення