Про підвищення якості продуктів харчування

0
379

На сайті Верховної Ради України повідомляється, що 10 жовтня 2024 року Верховна Рада України, відповідно до статті 131 Закону України «Про Регламенту Верховної Ради України», усунула неузгодженості в ухваленому 4 вересня 2024 року Законі України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, у тому числі тих, що споживаються дітьми».

Прийнятий Закон врегульовує питання, що стосується безпечності та якості харчових продуктів та враховує найкращу світову практику щодо обмеження вмісту трансжирів. Законодавче врегулювання цього питання – найефективніший інструмент захисту здоров’я населення.

Законом пропонується:

  • встановити граничний вміст трансжирних кислот у харчових продуктах (не більше, ніж 2 грами на 100 грамів загальної кількості всіх жирів, що містяться в харчовому продукті);
  • заборонити використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;
  • заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів у дитячому харчуванні;
  • заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);
  • зобов’язати операторів ринку при постачанні харчових продуктів іншим виробникам надавати інформацію про кількість трансжирних кислот у таких продуктах;
  • чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.

Джерело: rada.gov.ua

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2025 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard