Про підвищення якості продуктів харчування
0
402
Прийнятий Закон врегульовує питання, що стосується безпечності та якості харчових продуктів та враховує найкращу світову практику щодо обмеження вмісту трансжирів. Законодавче врегулювання цього питання – найефективніший інструмент захисту здоров’я населення.
Законом пропонується:
- встановити граничний вміст трансжирних кислот у харчових продуктах (не більше, ніж 2 грами на 100 грамів загальної кількості всіх жирів, що містяться в харчовому продукті);
- заборонити використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;
- заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів у дитячому харчуванні;
- заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);
- зобов’язати операторів ринку при постачанні харчових продуктів іншим виробникам надавати інформацію про кількість трансжирних кислот у таких продуктах;
- чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.
Джерело: rada.gov.ua
Останні новини
24 черв.
В тендерній пропозиції учасника відсутня інформація щодо фасування: чи правомірно відхилити такого учасника23 черв.
Проєкт постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до Порядку формування та використання електронного каталогу”23 черв.
🕒 Графік навчань на поточний тиждень, 23 — 27 червня 2025 року23 черв.
Під час подання тендерної пропозиції учасником не враховано вимог щодо подання документів іншою мовою, а також упущено аспекти зміни прізвища працівників21 черв.
Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про публічні закупівлі” та деяких законодавчих актів України щодо місцевої складової (локалізації) в публічних та оборонних закупівлях