Про деякі питання здійснення закупівель товарів, робіт і послуг у сфері оборони службою державного замовника

0
108

На сайті Кабміну було опубліковано Постанову КМУ від 03 листопада 2023 р. № 1142 "Деякі питання здійснення закупівель товарів, робіт і послуг у сфері оборони службою державного замовника". Нижче текст постанови та додатки.

Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок використання державним підприємством Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” коштів, передбачених у державному бюджеті для оборонних закупівель, що додається.

2. Установити, що до одержувача бюджетних коштів, уповноваженого на виконання функцій служби державного замовника Міністерства оборони для здійснення оборонних закупівель, не застосовуються вимоги пункту 9 Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2002 р. № 228 (Офіційний вісник України, 2002 р., № 9, ст. 414; 2019 р., № 58, ст. 1997), щодо критеріїв визначення одержувача бюджетних коштів, крім вимог про наявність бездефіцитного фінансового плану на поточний рік, фінансово-економічного розрахунку (обґрунтування) здійснення заходів бюджетної програми.

3. Міністерству оборони:

за результатами діяльності державного підприємства Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” у І кварталі 2024 р. поінформувати Кабінет Міністрів України щодо обґрунтованості запроваджених цією постановою нових підходів до оборонних закупівель;

щороку до 30 грудня подавати Кабінету Міністрів України звіт за результатами діяльності державного підприємства Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони”;

вжити необхідних заходів щодо чіткого визначення та розподілу функцій із здійснення закупівель у сфері оборони між структурними підрозділами Міністерства та службами державного замовника з метою усунення їх дублювання.

4. Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування, крім абзацу четвертого пункту 3 Порядку, затвердженого цієї постановою, який набирає чинності з 1 січня 2024 року.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard