Придбання товару без проведення процедури відкритих торгів/використання електронного каталогу: як замовник провів спрощену закупівлі на надпорогову суму

1
271

Моніторингом процедури закупівлі UA-2024-02-14-003968-a встановлено наступне. Відповідно до умов пункту 5 Особливостей, забороняється придбання замовниками товарів, робіт і послуг до/без проведення процедури закупівлі відкриті торги/використання електронного каталогу (у разі закупівлі товару), визначеної цими особливостями, та укладення договорів про закупівлю, які передбачають оплату замовником товарів, робіт і послуг до/без проведення процедури закупівлі відкриті торги/використання електронного каталогу (у разі закупівлі товару), визначеної цими особливостями (крім випадків, передбачених пунктами 9 і 13 цих особливостей.

Згідно з пунктом 10 Особливостей замовники, у тому числі централізовані закупівельні організації, здійснюють закупівлі товарів і послуг, вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, шляхом застосування відкритих торгів у порядку, визначеному цими особливостями, та/або шляхом використання електронного каталогу для закупівлі товару відповідно до порядку, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2020 р. № 822 «Про затвердження Порядку формування та використання електронного каталогу», з урахуванням положень, визначених цими особливостями.

Відповідно до оголошення про проведення спрощеної закупівлі, оприлюдненої в електронній системі закупівель, предметом закупівлі є товар (бензин А95 Євро 5 Е0) очікуваною вартістю 199 900,00 гривень. Отже, Замовник на порушення вимог пунктів 5 та 10 Особливостей здійснив спрощену закупівлю на придбання бензину А-95, що є предметом закупівлі, та, як наслідок, уклав договір на закупівлю вз ТОВ за результатами проведеної закупівлі. Відповідно до умов пункту 21 Особливостей договір про закупівлю є нікчемним у разі, коли замовник уклав договір про закупівлю з порушенням вимог, визначених пунктом 5 цих особливостей.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard