Переможцем не підтверджено наявність усього обладнання та машин, які використовуватимуться ним при виконанні робіт та які визначенні у підсумковій відомості ресурсів (розділ «Будівельні машини, враховані в складі загальновиробничих витрат»)

2
356

Позиція скаржника: Скаржник зазначає, що учасником не підтверджено наявність усього обладнання та машин, які використовуватимуться ним при виконанні робіт.

У довідці про наявність обладнання, матеріально-технічної бази та технологій від 13.12.2023 №1 ПП "МПБП Стимул", яка надана у складі файлу "1.1 Довідка про наявність обладнання. Підтверджуючі документи.pdf", відсутні будівельні машини, враховані у складі загальновиробничих витрат, які зазначені у пунктах 23-36 Підсумкової відомості ресурсів: ел. Вібратор ИВ-2.17 Будмаш; шліфмашина стрічкова Sparky MBS 976; DNIPRO- M перфоратор прямий RH-98Q; вібратор глубинний ЕПК-1300; пістолет монтажний; баддя для розчину; пила дискова Фіолент ПД 7-75; апарат для газового зварювання і різання; електродриль ударної дії ID 751q STARK; акумуляторний шуруповерт Sparky BR 12E; фарба-розпилювач ручний Mixon lack; DNIPRO-M перфоратор прямий RH-98Q; електроперфоратор SDS-plus RH 1110 profi STARK; Дніпро-М плиткоріз електричний ПЕ- 180Н.

Враховуючи викладене, Пропозиція ПП "МПБП Стимул" не відповідала умовам Документації в цій частині, учасник не підтвердив відповідність встановленому

Витяг з рішення: Відповідно до пункту 1 розділу 3 Документації Пропозиція подається в електронній формі через електронну систему закупівель шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, у яких зазначається інформація про ціну, інші критерії оцінки (у разі їх встановлення замовником), інформація від учасника процедури закупівлі про його відповідність кваліфікаційним (кваліфікаційному) критеріям (у разі їх (його) встановлення, наявність/відсутність підстав, установлених у пункті 47 Особливостей і в тендерній документації, та шляхом завантаження необхідних документів, що вимагаються замовником у тендерній документації, зокрема:

− інформацією, що підтверджує відповідність учасника кваліфікаційним (кваліфікаційному) критеріям – згідно з Додатком 1 Документації;

− інформацією про маркування, протоколи випробувань або сертифікати, що підтверджують відповідність предмета закупівлі встановленим замовником вимогам — згідно з Додатком 2 Документації.

ДОДАТОК 1 Документації містить перелік документів та інформації для підтвердження відповідності УЧАСНИКА кваліфікаційним критеріям, визначеним у статті 16 Закону.

1. Наявність обладнання, матеріально-технічної бази та технологій*

* Під час закупівлі робіт або послуг у разі встановлення кваліфікаційного критерію, такого як наявність обладнання, матеріально-технічної бази та технологій та/або наявність працівників, які мають необхідні знання та досвід, учасник може для підтвердження своєї відповідності такому критерію залучити спроможності інших суб'єктів господарювання як субпідрядників/ співвиконавців

1.1. Довідка у довільній формі про наявність обладнання та матеріально-технічної бази Учасника, необхідних для виконання робіт, визначених у технічних вимогах. У довідці обов'язково зазначити інформацію щодо наявності офісного та складського приміщень*

(власне/орендоване; мета використання складського приміщення*; місцезнаходження; площа). Для підтвердження інформації стосовно наявності власного обладнання, зазначеного в довідці, учасник має надати документи, які підтверджують право власності відповідним майном (бухгалтерська довідка, або інвентаризаційний опис, або видаткова накладна, або оборотно-сальдова відомість, або інший документ про право власності згідно з чинним законодавством України).

У разі залучення будівельних машин та механізмів, Учасником надаються документи, що підтверджують право власності/користування/розпорядження відповідними машинами та механізмами. Для підтвердження правових підстав щодо оренди/ надання послуг /користування/ експлуатації обладнання, машин та механізмів, учасник надає у складі тендерної пропозиції відповідні документи:

-скан-копію(ї) договору(ів) оренди/надання послуг/ користування/експлуатації з усіма додатками, передбаченими договором(ами), які дійсні та чинні на день подання тендерної пропозиції та на весь термін виконання робіт.

У разі залучення власних будівельних машин та механізмів, учасником надаються копії технічних паспортів (свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів) на вказану автомобільну техніку.

В разі залучення потужностей інших суб'єктів господарювання як субпідрядників/співвиконавців, учасник має надати документи/документ, на підтвердження права такого субпідрядника/співвиконавця (за договором оренди або за договором про надання послуг/користування/експлуатації, або наявність у власності).

Довідка повинна відображати основні машини, механізми, обладнання, передбачені кошторисом Учасника.

1.2. Документально підтверджена наявність у Учасника офісного та складського приміщень*, шляхом надання одного з наступних документів:

1.2.1. Документ, що підтверджує право власності Учасника на складське приміщення*/офісне приміщення;

1.2.2. Діючий договір (сканований оригінал або копію (належним чином завірену Учасником)), що підтверджує наявність у Учасника права користування офісним/складським приміщеннями* (договір оренди/суборенди).

*нежитлове приміщення або його частина (приміщення)/споруда/відкрита площадка для зберігання будівельних матеріалів та/або виробів, та/або конструкцій; будівельних машин та/або механізмів (у разі їх потреби для виконання робіт, що є предметом закупівлі).

Додаток 2 Документації містить технічне завдання.

Відповідно до додатку 2 Документації учасник повинен гарантувати якісне виконання робіт у повному обсязі.

1.3. Кошторисна документація та Акти виконаних робіт рекомендовано надавати в програмному комплексі АВК-5 у версії 3.8.4. Учасник надає у складі тендерної пропозиції довідку про наявність комплексу АВК-5.

1.4. Сума Актів виконаних робіт не можуть перевищувати загальної вартості кошторисної частини (договірної ціни) в будівництві зазначеної в експертному звіті від експертної організації.

1.5. В разі необхідності, під час виконання робіт, надати Замовнику копії документів, що підтверджують якість використаних матеріалів (сертифікат, декларація, паспорт, посвідчення, інше), про що у складі тендерної пропозиції надає гарантійний лист.

1.6. Порядок (послідовність, етапи) виконання робіт: згідно графіку виконання будівельно-монтажних робіт, який Учасник подає заповненим (Додаток №2 до проєкту Договору) належним чином у складі тендерної пропозиції.

1.7. Інформація про відповідність запропонованої пропозиції технічним вимогам, встановленим у Додатку 2 Документації, повинна бути підтверджена наступними документами: Договірна ціна; Пояснювальна записка; Локальний/ні кошторис/и на будівельно-монтажні роботи, в якому(-их) обсяги повинні відповідати підсумковій відомості ресурсів; Підсумкова відомість ресурсів до локального/них кошторису/сів; Розрахунок розміру кошторисної заробітної плати;

Учасник у складі тендерної пропозиції надає розрахунок загальновиробничих витрат до локальних кошторисів (локального кошторису);

Розрахунок адміністративних витрат будівельної організації;

Розрахунок кошторисного прибутку.

У складі Пропозиції Переможця міститься, довідка про наявність обладнання, матеріально-технічної бази та технологій, у якій міститься інформація, зокрема, про автокран, самоскид, мікроавтобус, екскаватор-навантажувач, кран переносний, нежитлова будівля, нежитлова будівля, приміщення офісу.

Також у складі Пропозиції Переможця міститься, підсумкова відомість ресурсів (розділ "Будівельні машини, враховані в складі загальновиробничих витрат"), у якій міститься наступна інформація, зокрема

23. ел. Вібратор ИВ-2.17 Будмаш;

24. шліфмашина стрічкова Sparky MBS 976;

25. DNIPRO-M перфоратор прямий RH-98Q;

26. вібратор глубинний ЕПК-1300;

27. пістолет монтажний;

28. баддя для розчину;

29. пила дискова Фіолент ПД 7-75.

Разом з тим, Документація не містить визначення терміну "основні машини, механізми, обладнання".

Враховуючи вищезазначене, відсутні підстави для задоволення Скарги в цій частині.

Детальніше у рішенні колегії АМКУ від 09.01.2024 № 486, оголошення UA-2023-12-06-009532-a.

Доречі, зручно шукати актуальні висновки ДАСУ та рішення Органу оскарження щодо будь-якої ситуації на Clarity App

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard