Ненадання у складі тендерної пропозиції Акту складеного за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР є підставою для надання 24 годин на усунення невідповідностей, а у разі невиконання вимоги повідомленння – підставою відхилення

0
177

Рішення колегії № 17328-р/пк-пз від 30.10.2023,  оголошення UA-2023-10-02-002577-a

Витяг з рішення колегії: Додаток 1 Документації містить інші документи, зокрема:

- Акт складений за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, яким підтверджується дотримання оператором ринку вимог нормативно-правових актів та без наявних невідповідностей та порушень діючого законодавства стосовно потужностей (споруд, приміщень, будівель, обладнання або інших засобів, транспортних засобів тощо), зазначених Учасником та виданого компетентним органом не раніше другого півріччя 2021 року (складеного згідно з наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України № 446 від 08.08.2019 року).

Відповідно до додатку 1 Документації в разі, якщо учасник відповідно до норм чинного Законодавства не зобов'язаний згідно з законодавством складати, якийсь з  вказаних документів, такий учасник надає лист-роз'яснення в довільній формі, за власноручним підписом уповноваженої особи учасника та завірений печаткою* в якому зазначає законодавчі підстави ненадання вище зазначених документів.

У складі Пропозиції Скаржника міститься, зокрема, лист-роз'яснення (архівна папка "документи.rar", файл "Лист-роз'яснення щодо аудиту.pdf"), в якому зазначено, зокрема, наступне: "оскільки умовами тендерної документації передбачено, що в разі, якщо учасник відповідно до норм чинного законодавства не зобов'язаний згідно з законодавством складати, якийсь з вказаних документів, такий учасник надає лист- роз'яснення в довільній формі, за власноручним підписом уповноваженої особи учасника та завірений печаткою, в якому зазначає законодавчі підстави ненадання вище зазначених документів, надаємо роз'яснення неподання вказаного вище документу.

Фізична особа-підприємець П_ Вікторія Вікторівна, як суб'єкт господарювання створено 11.07.2023. З моменту створення по теперішній час ФОП П_ Вікторія Вікторівна не отримувала від органу державного контролю повідомлення про намір проведення аудиту. Заходи державного контролю позапланово органом державного контролю також не здійснювався. Враховуючи викладене, з об'єктивних та незалежних від нас причин у нас відсутній Акт складений за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР".

Разом з тим, у складі Пропозиції Скаржника відсутній Акт, складений за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР.

Замовником щодо Пропозиції Скаржника розміщено вимогу про усунення невідповідностей до 14 жовтня 2023 15:54, в якій зазначено, зокрема. наступне: "Відсутній Акт складений за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, ……..»

Скаржником 14.10.2023 завантажено, зокрема, лист від 13.10.2023 № 13/2-1, яким учасник повідомляє, що ним подано у складі Пропозиції лист-роз'яснення щодо аудиту, в якому зазначено підстави неподання акту НАССР.

Разом з тим, Скаржником не надано Акт, складений за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих напринципах НАССР.

Враховуючи наведене, Скаржник не виправив наведені вище невідповідності. Враховуючи наведене, Пропозиція Скаржника була правомірно відхилена Замовником з наведеної вище підстави, у зв'язку з чим відсутні підстави для задоволення.

Коментар: учасник незалежно від дати створення такого суб’єкта господарювання має виконати вимоги тендерної документації, а у разі наявності підстав вважати таку вимогу тендерної документації дискримінаційною, оскаржувати їїу строк, визначенні пунктом 59 Особливостей. 

Доречі, зручно шукати актуальні висновки ДАСУ та рішення Органу оскарження щодо будь-якої ситуації на Clarity App

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard