Надмірна деталізація Замовником технічних вимог до предмета закупівлі  позбавляє учасника можливості пропонувати продукцію іншого виробника

0
146

Витяг із рішення Органу оскарження № 11476-р/пк-пз від 02.07.2024: Скаржник зазначає, що додатком Документації передбачено технічні характеристики "Пароконвектомат в комплекті ДК 021:2015: 39310000-8 Обладнання для закладів громадського харчування". При цьому, у сукупності всім вказаним вимогам відповідає продукція лише одного виробника. Посилання Замовника закупівлі на можливість надати еквівалент зазначеного товару є лише формальним, оскільки запропонувати такий еквівалент неможливо. Скаржником може бути наданий пароконвектомат, який відповідає більшості встановленим у закупівлі вимогам, проте через надмірну деталізацію Замовником специфічних технічних вимог, які становлять предмет закупівлі, Скаржник позбавлений можливості пропонувати наявну продукцію іншого виробника. До даної Скарги додаються документи, що підтверджують технічні параметри наявного товару та доводять неможливість виконати заявлені вимоги до предмета закупівлі у своїй сукупності.

Замовник зазначає, що технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені з урахуванням загальноприйнятих норм і стандартів для зазначеного предмета закупівлі. Замовником було здійснено заміри площі в харчоблоці для розміщення пароконвектомату, ознайомлення з товарами виробників, що знаходяться у вільному доступі в мережі Internet, задля визначення оптимальних характеристик . 

Доречі, зручно шукати актуальні висновки ДАСУ та рішення Органу оскарження щодо будь-якої ситуації на Clarity App

Замовником на розгляд Комісії надано, зокрема: - порівняльну таблицю з інформацією про відповідність вимогам Документації продукції двох виробників;

АМКУ в ході розгляду скарги встановлено, що Замовник не обґрунтував необхідність встановлення у Документації вимоги. За таких умов, прийняти участь у процедурі закупівлі зможуть лише ті учасники, які запропонують продукцію конкретного виробника, що є дискримінаційним по відношенню до інших суб’єктів господарювання, у тому числі, Скаржника.

Детально із рішенням Органу оскарження можна ознайомитися у закупівлі UA-2024-06-19-002595-a

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard