Статті

Відкрито Державний реєстр санкцій

8
1281

01.02.2024 на офіційному сайті Ради національної безпеки і оборони України (далі – РНБО) повідомили про відкриття Державного реєстру санкцій. Його створено з метою надання безоплатного публічного доступу громадян до актуальної та достовірної інформації про суб'єктів, щодо яких застосовано санкції.

За інформацією РНБО реєстр налічує 17 202 фізичних та юридичних особи, які вважаються підсанкційними. Ведення реєстру забезпечує Апарат РНБО України.

Тож розгляд тендерних пропозицій учасників значно спрощується. Як закупівельникам використовувати Державний реєстр санкцій розглянемо у покроковій інструкції.

Крок № 1. Заходимо у Державний реєстр санкцій за посиланням.

Крок № 2. Вводимо прізвище ім’я та по-батькові кінцевий бенефіціарний власник, член або учасник (акціонер) юридичної особи - учасника процедури закупівлі та натискаємо на «пошук».

Крок № 3. Отримуємо результат.

Далі, з правої сторони у верхньому кутку змінюємо ПІБ на код ЄДРПОУ та перевіряємо учасника. Натискаємо «пошук» та отримуємо результат.

Окрім самостійного пошуку, уповноважена особа може безкоштовно сформувати Витяг з Державного реєстру санкцій, який буде документальним підтвердженням перевірки учасника та / або його кінцевого бенефіціарного власника, члена або учасника (акціонера). Для цього переходимо у розділ «Витяг з реєстру». Обираємо кого саме будемо перевіряти фізичну особи або юридичну особу.

Обираємо параметри пошуку, зазвичай ми маємо інформацію про прізвище ім’я та по-батькові, тому обираємо ПІБ.

Після чого вводимо  прізвище, ім’я, по-батькові та натискаємо «шукати»

Отримуємо результати пошуку та натискаємо «Сформувати витяг».

Витяг формується одразу, відповідно система пропонує завантажити Витяг з Державного реєстру санкцій у форматі PDF та архів з електронним підписом. Саме ці документи уповноважена особа може зберігати для підтвердження здійснення перевірки учасника на відсутність підстави для відмови в участі у відкритих торгах, визначеної підпунктом 11 пункту 47 Особливостей.

Аналогічний алгоритм дій для формування Витягу з Державного реєстру санкцій щодо юридичної особи, тільки на першому етапі необхідно обрати «Юридична особа».

Вдалих закупівель!

#новини закупівель#санкції

пов'язані статті

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard