Статті

Набрала чинність постанова Кабміну, якою продовжено строк постачання природного газу Нафтогаз Трейдинг до 15.04.2024

4
2787

24.08.2023 набрали чинності постанова Кабміну від 22.02.2023 № 898 (офіційне опублікування відбулося в Урядовому кур’єрі № 170 (7568)), якою внесено зміни до постанови Кабміну 19.07.2022 № 812 (далі – Постанова № 812). Повний текст постанова Кабміну від 22.02.2023 № 898  за посиланням

Головні зміни, які цікавлять майже кожного замовника на якого поширюється дія Постанови № 812 це те, що продовжено строк постачання природного газу ТОВ «Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг”»  до 15.04.2024, порівняльний аналіз наведено у таблиці.

Порівняльна таблиця основних змін до постанови Кабміну № 812

Редакція Постанови №812 з 24.08.2023 (включно)

п.6. ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" постачає з 1 вересня 2022 р. до 15 квітня 2024 р.(включно) природний газ бюджетним установам на умовах договору постачання, укладеного з цим товариством на період до 31 грудня 2022 р., за ціною, що становить 16390 гривень з урахуванням податку на додану вартість за 1000 куб. метрів газу (без урахування тарифу на послуги з транспортування природного газу для точки виходу та коефіцієнта, який застосовується у разі замовлення потужності на добу наперед). У разі коли бюджетна установа здійснює виробництво теплової енергії для потреб населення, постачання природного газу здійснюється ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" відповідно до зазначеного в абзаці першому цього пункту договору за ціною природного газу (в частині обсягу, що використовується для потреб виробництва теплової енергії для надання послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води населенню та/або постачання теплової енергії як товарної продукції для зазначених потреб) - 7420 гривень з урахуванням податку на додану вартість за 1000 куб. метрів газу (без урахування тарифу на послуги з транспортування природного газу для точки виходу та коефіцієнта, який застосовується у разі замовлення потужності на добу наперед). У такому разі бюджетні установи самостійно визначають обсяг природного газу, що використовуватиметься для потреб виробництва теплової енергії для надання послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води населенню та/або постачання теплової енергії як товарної продукції для зазначених потреб.

п. 61. ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" постачає з 1 листопада 2022 р. до 15 квітня 2024 р.(включно) природний газ підприємствам, установам, організаціям, на балансі яких перебувають гуртожитки (та/або інші житлові будівлі, у яких постійно або тимчасово проживають побутові споживачі), в обсягах та для цілей забезпечення природним газом побутових споживачів таких гуртожитків (та/або житлових будівель) за ціною 7420 гривень з урахуванням податку на додану вартість за 1000 куб. метрів газу (без урахування тарифу на послуги з транспортування природного газу для точки виходу та коефіцієнта, який застосовується у разі замовлення потужності на добу наперед).

Постачання природного газу здійснюється таким підприємствам, установам, організаціям за умови їх письмового звернення до ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" та надання довідки, яка підтверджує перебування на балансі гуртожитку (та/або іншої житлової будівлі, у якій постійно або тимчасово проживають побутові споживачі).

Редакція Постанови № 812 до 23.08.2023 (включно)

п.6. ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" постачає з 1 вересня 2022 р. до 31 серпня 2023р.(включно) природний газ бюджетним установам на умовах договору постачання, укладеного з цим товариством на період до 31 грудня 2022 р., за ціною, що становить 16390 гривень з урахуванням податку на додану вартість за 1000 куб. метрів газу (без урахування тарифу на послуги з транспортування природного газу для точки виходу та коефіцієнта, який застосовується у разі замовлення потужності на добу наперед). У разі коли бюджетна установа здійснює виробництво теплової енергії для потреб населення, постачання природного газу здійснюється ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" відповідно до зазначеного в абзаці першому цього пункту договору за ціною природного газу (в частині обсягу, що використовується для потреб виробництва теплової енергії для надання послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води населенню та/або постачання теплової енергії як товарної продукції для зазначених потреб) - 7420 гривень з урахуванням податку на додану вартість за 1000 куб. метрів газу (без урахування тарифу на послуги з транспортування природного газу для точки виходу та коефіцієнта, який застосовується у разі замовлення потужності на добу наперед).

У такому разі бюджетні установи самостійно визначають обсяг природного газу, що використовуватиметься для потреб виробництва теплової енергії для надання послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води населенню та/або постачання теплової енергії як товарної продукції для зазначених потреб.

п. 61. ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" постачає з 1 листопада 2022 р. до 31 серпня 2023 р.(включно) природний газ підприємствам, установам, організаціям, на балансі яких перебувають гуртожитки (та/або інші житлові будівлі, у яких постійно або тимчасово проживають побутові споживачі), в обсягах та для цілей забезпечення природним газом побутових споживачів таких гуртожитків (та/або житлових будівель) за ціною 7420 гривень з урахуванням податку на додану вартість за 1000 куб. метрів газу (без урахування тарифу на послуги з транспортування природного газу для точки виходу та коефіцієнта, який застосовується у разі замовлення потужності на добу наперед).

Постачання природного газу здійснюється таким підприємствам, установам, організаціям за умови їх письмового звернення до ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" та надання довідки, яка підтверджує перебування на балансі гуртожитку (та/або іншої житлової будівлі, у якій постійно або тимчасово проживають побутові споживачі).

Ми вже почали аналіз всіх змін та розробляємо рекомендації замовникам щодо закупівлі природного газу на потреб 2023 – 2024 року і незабаром чекайте на їх публікацію.

пов'язані статті