Завершено досудове розслідування щодо фінансових збитків державі на суму 176,8 млн грн, виявлених Держаудитслужбою під час ревізії ПАТ «Центренерго»

0
94

НАБУ і САП завершили досудове розслідування за підозрою трьох осіб у завданні понад 176 млн грн збитків державному енерговиробнику ПАТ «Центренерго». 

Раніше Державна аудиторська служба України на виконання доручення Кабінету Міністрів України, відповідно до Плану проведення заходів державного фінансового контролю, провела ревізію фінансово-господарської діяльності ПАТ «Центренерго» та його відокремлених підрозділів за період з 01 січня 2021 року по 31 березня 2022 року. Держаудитслужба виявила ряд фінансових порушень та недоліків, про що було складено відповідний акт. 

Зокрема, у ході ревізії з’ясувалося, що у 2020 році ПАТ «Центренерго» уклав угоди про продаж електроенергії з переможцем аукціонів - ТОВ «Юнайтед Енерджі». Згодом згадана компанія мала сплатити штраф через невідбір законтрактованої за цими угодами електроенергії.

Проте заднім числом було укладено додаткові угоди з ПАТ «Центренерго», які виключили з основних угод положення про дозволені межі відхилення у розмірі 5% від договірного обсягу відібрання електроенергії.

Тобто ТОВ «Юнайтед Енерджі» отримало можливість відбирати будь-який обсяг електроенергії, хоча за умовою проведених аукціонів відібрання договірного обсягу електроенергії мало бути гарантоване. У результаті цих дій ПАТ не отримало 176,8 млн грн.  

Наразі завершуються заходи державного фінансового контролю ПАТ “Центренерго” за наступні звітні періоди, про результати яких згодом буде поінформовано. 

Джерело: dasu.gov.ua

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard