Учасником не підтверджено наявність автомобілів-самоскидів та відповідних працівників, надання послуг яких було визначено в тендерній документації, при відсутності таких вимог в ТД

1
243

Моніторинг № UA-M-2024-01-22-000132, оголошення № UA-2023-11-02-002897-a

Моніторингом розгляду тендерної пропозиції ТОВ «УК «Комфорт-Буд» встановлено, що вимогами Додатку 1 до тендерної документації встановлена вимога надання відомостей про обладнання, матеріально-технічну базу та технології, які необхідні для виконання робіт, а також наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід. Одночасно, ТЕХНІЧНИМ ЗАВДАННЯМ НА ВИКОНАННЯ РОБІТ (Додаток №3 до тендерної документації) передбачено виконання наступних робіт: навантаження сміття екскаваторами на автомобілі-самоскиди, місткість ковша екскаватора 0,25 м3, перевезення сміття до 15 км, навантаження зайвого грунту екскаваторами на автомобілісамоскиди, місткість ковша екскаватора 0,25 м3.

Однак, наданими ТОВ "УК "Комфорт-Буд" у складі тендерної пропозиції відомостями про обладнання, матеріально-технічну базу та технології, які необхідні для виконання робіт від 07.11.2023 №07-13, наявність автомобілів-самоскидів не підтверджена. Також, інформацією про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід від 07.11.2023 №07-14, наявність водія та машиніста екскаватора не підтверджена.

З огляду на викладене під час здійснення моніторингу процедури закупівлі Північно-східний офіс Держаудитслужби, керуючись частиною п’ятою статті 8 Закону 26.01.2024 звернувся через електронну систему закупівель до Замовника з метою отримання інформації стосовно того, яким чином Учасником процедури закупівель ТОВ "УК "Комфорт-Буд" виконано вимоги Додатку 1 до тендерної документації. На зазначений запит Північно-східного офісу Держаудитслужби від 31.01.2024 Замовник оприлюднив пояснення наступного змісту: «…Тендерна документація не містила окремих вимог щодо необхідності наявності у складі матеріально-технічної бази автомобілів самоскидів, а також необхідності наявності водія та машиніста екскаватора серед працівників учасника.».

Однак, зазначене пояснення не спростовує факт невідповідності тендерної пропозиції ТОВ «УК «Комфорт-Буд» вимогам тендерної документації Замовника, оскільки вимоги Додатку 1 до тендерної документації встановлені Замовником, чітко передбачають надання відомостей про обладнання, матеріально-технічну базу та технології, які необхідні для виконання робіт.

При цьому, серед переліку виконуваних робіт є навантаження сміття та грунту екскаваторами на автомобілі- самоскиди та їх перевезення, що передбачає наявність матеріально-технічної бази та персоналу.

Разом з цим, Замовник не виявив вищезазначених невідповідностей та на порушення пункту 43 Особливостей не розмістив в електронній системі закупівель повідомлення з вимогою про усунення таких невідповідностей, чим не надав можливість учаснику ТОВ «УК «Комфорт-Буд» усунути такі невідповідності в інформації та/або документах у складі своєї тендерної пропозиції.

Таким чином, тендерна пропозиція учасника ТОВ «УК «Комфорт-Буд» не відповідає вимогам тендерної документації та підлягає відхиленню, відповідно до абзацу п’ятого підпункту 2 пункту 44 Особливостей, а саме: замовник відхиляє тендерну пропозицію із зазначенням аргументації в електронній системі закупівель у разі, коли тендерна пропозиція не відповідає вимогам, установленим у тендерній документації відповідно до абзацу першого частини третьої статті 22 Закону. Однак, на порушення абзацу п’ятого підпункту 2 пункту 44 Особливостей, Замовник не відхилив тендерну пропозицію учасника ТОВ «УК «Комфорт-Буд» визначив його переможцем та уклав з ним Договір.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard