Прямий договір укладений з порушенням вимог Господарського Кодексу України

0
317

ДАСУ, після того як отримали право здійснювати моніторинг закупівель, без використання електронної системі закупівель, доволі активно досліджують «прямі» договори замовника. Один із прикладів такого моніторингу пропонуємо розглянути:

Закупівля UA-2023-11-10-014009-a

Витяг із висновку: відповідно до пункту 17 Особливостей договір про закупівлю за результатами проведеної закупівлі згідно з пунктами 10 і 13 цих особливостей укладається відповідно до Цивільного і Господарського кодексів України з урахуванням положень статті 41 Закону, крім частин другої - п’ятої, сьомої - дев’ятої статті 41 Закону, та цих особливостей. Частиною першою статті 41 Закону визначено, що договір про закупівлю укладається відповідно до норм Цивільного та Господарського кодексів України з урахуванням особливостей, визначених цим Законом. Частиною 1 статті 323 Господарського кодексу України передбачено, що договори підряду (субпідряду) на капітальне будівництво укладаються і виконуються на загальних умовах укладання та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, затверджених Кабінетом Міністрів України, відповідно до закону. Пунктом 83 Загальних умов укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2005 № 668 (далі - Постанова № 668), передбачено, що фінансування робіт (будівництва об'єкта) проводиться за планом, який складається замовником, узгоджується з інвестором (головним розпорядником бюджетних коштів) та підрядником і є невід'ємною частиною договору підряду. План фінансування будівництва складається на підставі титулу будови (об'єкта), проекту організації будівництва з урахуванням календарних графіків виконання робіт і порядку проведення розрахунків за виконані роботи. Однак, за результатами моніторингу установлено, що в укладеному між Замовником та ПП «Є» договорі, відсутній план фінансування будівництва, який має бути його невід’ємною частиною.

Закупівля робіт є певно найскладнішою, адже містить багато особливостей, які замовнику слід врахувати як під час підготовки тендерної документації, так і під час розробки проєкту договору підряду. В нагоді замовнику, який планує таку закупівлю буде стаття Договір будівельного підряду в публічних закупівлях

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard