Про централізовані оборонні закупівлі на Prozorro

0
101

Уряд удосконалив процедуру здійснення оборонних закупівель для потреб оборони, прийнявши зміни до постанови №1275. Ключове – впровадження уже розробленої ДП “Прозорро” процедури рамкової угоди в Prozorro.

Закупівлі за рамковою угодою здійснюватимуть Державний оператор тилу (ДП “Агенція у сфері оборони”) та Держслужба спецзв'язку та захисту інформації України. Ці організації централізовано закуповують пальне, продукти харчування, форму та дрони для потреб Сил оборони України.

Ключові особливості нової процедури:

  • За рамковими угодами можна проводити закупівлі товарів та послуг від 200 тис. грн, а робіт – від 1,5 млн грн.
  • Закупівля передбачає кілька етапів:
  • Перший етап закупівлі за рамковою угодою передбачає кваліфікацію кандидатів, за підсумками якої визначають учасників. Пройти кваліфікацію та долучитися до участі можна в будь-який момент протягом дії рамкової угоди.
  • На другому етапі буде проходити відбір переможця шляхом відкритих торгів або оголошення пропозицій серед учасників рамкової угоди. Це спростить процедуру та прискорить укладання договорів.
  • На першому етапі не публікуватимуться документи учасників, інформація про виробничі потужності, склади тощо. Доступ до цього матиме лише замовник, АМКУ та ДАСУ. А на другому етапі не буде оприлюднюватися інформація про переможця, проте буде доступна ціна та предмет закупівлі.
  • Закупівлі здійснюватимуться за участі мінімум 3-х учасників задля збереження конкуренції.
  • Замовник не буде оприлюднювати окрему інформацію (як от місце постачання товару чи надання послуги), проте вона буде доступною для учасників рамкової угоди. Це стосується і звітів про результати проведення закупівель.

Водночас уряд затвердив й інші зміни в оборонних закупівлях. Зокрема, учасники спрощених закупівель зможуть виправляти невідповідності в поданих документах чи інформації протягом 24-х годин. Також чітко виписані випадки, коли можливе укладання контракту без конкурентних процедур.

Джерело: prozorro.gov.ua

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard