Надані Замовником в ході розгляду скарги документи не підтверджують наявність щонайменше двох виробників, продукція яких відповідає умовам тендерної документації

0
168

Закупівля UA-2024-04-18-008700-a, рішення №7860-р/пк-пз від 02.05.2024

Суть скарги: Скаржник зазначає, що він є офіційним партнером та авторизованим дилером виробника медичного обладнання на території України компанії GENERAL, Італія та має можливість запропонувати для постачання багатофункціональну радіологічну систему. Також Скаржник є надійним постачальником рентген-діагностичних систем. Поставлені системи успішно працюють в багатьох медичних закладах України. При детальному аналізі Документації Скаржник дійшов висновку, що медикотехнічні вимоги до апарату рентгенівського на 2 робочих місця (НК 024:2023 - 37645 - Система рентгенівська діагностична стаціонарна загального призначення, цифрова), викладені Замовником у додатку №2 Документації містять дискримінаційні умови, які унеможливлюють його участь у даній закупівлі.

Замовник же зазначає, що всі технічні параметри для системи, яка планується до закупівлі розроблялись з урахуванням потреб для досліджень, які плануються здійснюватися. За твердженням Замовника, він надає порівняльну таблицю, що відображає відповідність щонайменше двох виробників усім в сукупності вимогам тендерної 4 документації, а саме встановленим медико-технічним вимогам у додатку 1 Документації, та 2 додатків з підтверджуючими документами.

Доречі, зручно шукати актуальні висновки ДАСУ та рішення Органу оскарження щодо будь-якої ситуації на Clarity App

Позиція органу оскарження: Замовник не обґрунтував необхідність встановлення у Документації наведеної вище вимоги Документації у вказаній редакції, а також не спростував інформацію, наведену Скаржником у Скарзі. Виходячи з наведеного, взяти участь у Процедурі закупівлі зможуть суб’єкти господарювання, які запропонують продукцію конкретного виробника, що є дискримінаційним по відношенню до інших суб’єктів господарювання, у тому числі, Скаржника.

В онлайн-книзі ми зібрали для вас практику органу оскарження та суду в частині дискримінаційних вимог в розрізі предметів закупівлі та найпоширеніших вимог.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard