Чи сумується вартість предмету закупівлі, якщо треба зробити закупівлю одного і того товару але з різних КЕКВ

0
344

Для визначення виду закупівлі замовник має враховувати не КЕКВ, а річну потребу у закупівлі товару, роботи чи послуги. У даному випадку замовник має врахувати правила визначення предмету закупівлі. У вашому випадку це товар. 

Відповідно до пункту 22 частини 1 статті 1 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі - Закон) предмет закупівлі - товари, роботи чи послуги, що закуповуються замовником у межах єдиної процедури закупівлі або в межах проведення спрощеної закупівлі, щодо яких учасникам дозволяється подавати тендерні пропозиції / пропозиції або пропозиції на переговорах (у разі застосування переговорної процедури закупівлі). Предмет закупівлі визначається замовником у порядку, встановленому Уповноваженим органом, із застосуванням Єдиного закупівельного словника, затвердженого у встановленому законодавством порядку.

Предмет закупівлі визначається замовником відповідно до вимог Закону та Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 15 квітня 2020 р. № 708 (надалі – Порядок) (пункт 15 Особливостей).

Порядок встановлює правила визначення замовником предмета закупівлі відповідно до Закону із застосуванням показників цифр основного словника національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник», затвердженого наказом Мінекономіки від 23.12.2015 № 1749 (далі - ЄЗС), а також особливості визначення предмета закупівлі для окремих товарів, робіт і послуг. Предмет закупівлі товарів і послуг визначається замовником згідно з пунктами 21 і 34 частини 1 статті 1 Закону та за показником 4 цифри Єдиного закупівельного словника.

Товари — продукція, об’єкти будь-якого виду та призначення, у тому числі сировина, вироби, устаткування, технології, предмети у твердому, рідкому і газоподібному стані, а також послуги, пов’язані з постачанням таких товарів, якщо вартість таких послуг не перевищує вартості самих товарів (пункт 34 статті 1 Закону).

Тобто, якщо замовнику потрібно здійснити закупівлю того самого товару за одним і тим же кодом ЄЗС, хоч і з різними КЕКВами, в такому випадку для визначення виду закупівлі замовник має враховувати всю свою річну потребу та:

- у разі якщо річна потреба в товарі не перевищує 99 999 грн, то замовник здійснює закупівлю, у відповідності до п.11 Особливостей ( шляхом укладання "прямого" договору з дотриманням принципів здійснення публічних закупівель, згідно ст.5 Закону, або шляхом застосування електронного каталогу, або застосувавши закупівлю аналогічно спрощеної закупівлі);

-  у разі якщо річна потреба в товарі дорівнює та перевищує 100 000 грн, то замовник здійснює закупівлю, у відповідності до п.10 Особливостей (шляхом проведення відкритих торгів, або шляхом застосування електронного каталогу).

Користний буде матеріал, де описаний алгоритм дій замовника у разі якщо останньому потрібно оголосити закупівлю за різними КЕКВами 

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard