Чи правомірно підтвердити наявність обладнання та матеріально – технічної бази лише документами субпідрядника, а не самого учасника закупівлі

2
113

Розглянемо дане питання на прикладі рішення органу оскарження №7980-р/пк-пз від 06.05.2024 у закупівлі UA-2024-03-18-007025-a

Суть скарги: скаржник зазначає, що довідка Переможця містить інформацію щодо наявності обладнання та матеріально – технічної бази субпідрядника. Іншої інформації щодо наявності, саме в учасника обладнання та матеріально – технічної бази не надано. 

Замовник зазначає, що Переможець надав довідку, якою зазначається, що для виконання вимог Документації залучаються потужності субпідрядника - ТОВ "У”.

При цьому слід зазначити, що статтею 16 Закону дозволено учасникам залучати спроможності інших суб’єктів господарювання як субпідрядників чи співвиконавців для підтвердження своєї відповідності кваліфікаційному критерію, зокрема, щодо наявності необхідного обладнання та технологій, а також кваліфікованих працівників. Таким чином, в контексті Документації та відповідно до Переможцем виконано вимоги пункту 2.1 додатку 2 Документації.

Позиція органу оскарження: Документація містить перелік документів, які вимагаються для підтвердження відповідності Пропозиції учасника вимогам Замовника, зокрема: Наявність в учасника процедури закупівлі обладнання, матеріально-технічної бази та технологій 

Доречі, зручно шукати актуальні висновки ДАСУ та рішення Органу оскарження щодо будь-якої ситуації на Clarity App

1.Учасник повинен надати довідку за формою наведеною у зразку 4 цього Додатку про наявність обладнання та матеріально-технічної бази у учасника, яка необхідна для надання послуг, передбачених закупівлею. *2. Під час закупівлі послуг у разі встановлення кваліфікаційного критерію такого як наявність обладнання, матеріально-технічної бази та технологій та/або наявність працівників, які мають необхідні знання та досвід, учасник може для підтвердження своєї відповідності такому критерію залучити потужності інших суб’єктів господарювання як субпідрядників/співвиконавців. В такому випадку надається окрема довідка субпідрядника/співвиконавця, потужності якого учасник планує залучити для підтвердження кваліфікації.

У складі пропозиції Переможця міститься необхідні документи. Враховуючи наведене, у Пропозиції Переможця відсутні невідповідності в документах, визначених пунктом 43 Особливостей в цій частині.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard