Виникнення додатково обсягу послуг під час виконання поточного ремонту: варіанти дій замовника

1
809

Іноді при закупівлях поточного ремонту закупівельник може стикнутись із ситуацією, коли в процесі виконання договору з'являються нові потреби, які одразу не були помітні і не увійшли у дефектний акт перед оголошенням закупівлі. Відповідно уповноваженій особі потрібно приймати рішення щодо того, як задовільнити потребу, що виявилась. На перший погляд є декілька сценаріїв, за якими можна це зробити, зараз розберемо кожен з них.

Щодо  укладення додаткової угоди

Пункт 19 Особливостей визначає, що істотні умови договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання до виконання зобов’язань сторонами в повному обсязі, крім виключного переліку  випадків, визначених даним пунктом.

Натомість пункт 19 Особливостей не надає замовнику право здійснювати закупівлю додаткового обсягу в межах договору про закупівлю. 

Корисним буде матеріал за посиланням

Щодо укладення “прямого” договору по виключеннях

Відповідно до пп. 8 п.13 Особливостей замовник може укласти “прямий” договір, якщо у замовника після укладення договору про закупівлю виникла необхідність у закупівлі додаткових робіт чи послуг, пов’язаних з предметом закупівлі основного договорув того самого виконавця робіт/надавача послуг. Можливість і умови виконання таких додаткових робіт чи надання послуг можуть бути передбачені в основному договорі про закупівлю, укладеному за результатами проведення закупівлі. Закупівля додаткових робіт чи послуг у того самого виконавця робіт/надавача послуг здійснюється протягом трьох років після укладення договору про закупівлю, якщо загальна вартість таких робіт чи послуг не перевищує 50 відсотків ціни основного договору про закупівлю, укладеного за результатами проведення закупівлі.

Умови, яких необхідно дотриматися, а  також практика контролюючих органів щодо застосування даної підстави за посиланням

Щодо проведення відкритих торгів

Звичайно замовник може обрати найбезпечніший варіант та провести відкриті торги на закупівлі необхідного обсягу послуг.

Отже, у випадку, коли в ході виконання договору про закупівлю послуг з поточного ремонту у замовника виникли додаткові послуги з поточного ремонту, закупити такі додаткові послуги можна на підставі підпункту 8 пункту 13 Особливостей (у разі дотримання всіх умов, передбаених даною підставою) або ж у відповідності до пункту 10 Особливостей провести відкриті торги у випадку, коли вартість послуг з поточного ремонту становить або перевищує 200 тис. гривень.     

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard