Статті

З наступаючим новим, 2024м, роком!

2
203

Вітаємо за наступаючим Новим Роком! Бажаємо вам здоров'я, сімейного затишку, благополуччя у справах, маленьких та великих радостей, тепла, спокою. Всі ці речі допоможуть вам здобути щастя. Нехай плани, які ви будуєте на 2024й рік будуть спрямовані на реалізацію ваших справжніх бажань і нехай все здійсниться. А несподіванки, які так чи інакше трапляються на шляху, будуть лише на вдачу.

А зараз трішки історії про цей магічний день. Новий рік відзначають майже всі на нашій планеті, розпочинаючи ввечері  31 грудня і до ранку 1 січня. Традиція святкування, об’єднує всі народи світу, незалежно від відстаней. Напередодні відбувається передноворічна весела метушня і біганина по магазинах за подарунками, організацією вечірок, традиційних новорічних страв тощо. А звідки прийшло до нас це свято?

Традиція відкидає нас в далеке минуле, аж на 4 тисячі років тому у Вавилон. Тоді новий рік святкували навесні, так само, як і наші предки. А весна, бо це час, коли все прокидається і люди готувалися до посівної. День нового року знаменував початок нового життя, і розпочинався в час весняного рівнодення.

До речі, тоді рік був поділений на 10 місяців і складався із 304 днів згідно календаря, що створив засновник Риму у восьмому столітті до н.е. Трішки пізніше цар Нума Помпілій, додав ще два зимові місяці – січень та лютий. А тільки в 46 року до нашої ери Юлій Цезар, за допомогою астрономів і математиків вніс поправки у кількість днів і зробив початок року 1 січня.

Повертаючись до наших земель, після Хрещення Русі, у 988 році Новий рік було призначено на 1 березня – “день створення світу”. До нашого часу цей день дійшов, як день Євдокії – преподобної християнської мучениці. До цього дня приурочені народні традиції та прикмети. У цей день спостерігають за бабаком, в Америці це найпопулярніше свято називають “День бабака”. Він повинен прокинутися після зимового сну, вийти з норки і кілька разів свиснути. Якщо не повернеться в нору, то чекали тепло, а якщо повернеться і продовжить спати, то ще довго будуть холоду. Чекали до цього дня і прильоту ластівок, їх завжди вважали вісницю весни і тепла. 

Наступна зміна дати Нового Року відбулося в XV столітті, коли на Русі був встановлений церквою православний греко-візантійський обряд. Як церковний, так і світський Новий Рік стали відзначати першого вересня це відбулось після Нікійського собору та спираючись на його рішення. Візантійські церковники обґрунтовували цю дату важливою подією в житті Христа. Пройшовши хрещення і випробування в пустелі, Христос почав свою першу проповідь під час свята жнив, проведеного іудеями з першого до восьмого вересня.

Лише на початку XVІІІ століття 1 січня стало Новим роком. Ця традиція перейшла до нас від європейців, а ми ще додали свої прикмети:

  • Однією із найвідоміших прикмет в нашому суспільстві, це повернення всіх свої боргів перед святом. Наші предки вірили, якщо цього не зробити, фінансові проблеми будуть переслідувати увесь рік.
  • Потрібно зробити прибирання в будинку і бажано до опівдня. Після цього часу не можна виносити сміття, бо інакше можете винести з ним фінансове благополуччя сім’ї.
  • На новорічному столі має стояти сільничка. Предки вірили, що саме сіль допомагає відлякати негатив і нечисть.
  • Прикрашання ялинки, теж має свою прикмету. Чим багатший у неї буде вигляд, тим щедрішим і щасливішим буде рік. Тому на ялинці, мають бути не лише іграшки і гірлянди, але й цукерки, прянички тощо.
  • Щоб відносини в родині були міцними і щасливими, то під час дзвону, що знаменує настання часу нового року подружжя повинні міцно взятися за руки.
  • Ну і звісно сама відома прикмета, це загадування бажання. І тут маємо пару варіантів, а ви можете обрати той варіант, який вам більше пасує.

І-варіант.

Отже, у фужер з шампанським потрібно покласти монетку жовтого кольору. О півночі, потрібно випити напій, а монетку покласти до гаманця. Так вона буде вашим фінансовим талісманом.

ІІ- варіант.

Цей варіант, трішки відрізняється від попереднього. Необхідно наповнити келих шампанським, додатково підготувати маленький аркуш паперу, олівець, запальничку. Тож, о півночі, необхідно написати бажання на папері, спалити цей шматочок, попіл висипати в келих і майже залпом випити.

Запевняють, що здійсниться 100%, а ви можете перевірити. З наступаючим Новим Роком!

#привітання

пов'язані статті

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard