Статті

Що робити замовнику, якщо ЗПП не відбувся через неподання жодної пропозиції 

1
247

У відповідності до норм Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припиненя або скасування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178 (далі – Особливості) замовники можуть проводити кілька видів закупівель. Однією із конкурентних видів закупівель є закупівля з використання електронного каталогу шляхом запиту пропозицій постачальників, яка в останній час набирає значної популярності. 

Однак здійснюючи зазначений вид закупівлі замовники повинні дотримуватися вимог, які визначені нормами Особливостей та Постанови Кабміну від 14 вересня 2020 р. № 822 «Про затвердження Порядку формування та використання електронного каталогу» (далі-Постанова №822). 

В свою чергу, досить часто здійснення закупівлі шляхом використання електронного каталогу не відбувається через виникнення різних обставин, приміром через неподання жодної пропозиції. І замовники при настанні зазначених обставин постають перед вибором щодо здійснення подальших дій. 

Тому далі розглянемо способи здійснення закупівлі в разі, коли закупівля з використання електронного каталогу шляхом запиту пропозицій постачальників не відбулася через неподання жодної пропозиції, зокрема з огляду на норми Особливостей. 

Здійснення закупівлі шляхом використання електронного каталогу на підставі пункту 11 Особливостей 

Згідно з пунктом 11 Особливостей для здійснення закупівель товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких є меншою, ніж 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких є меншою, ніж 200 тис. гривень, робіт, вартість яких є меншою, ніж 1,5 млн. гривень, замовники можуть використовувати електронну систему закупівель відповідно до умов, визначених адміністратором електронної системи закупівель, у тому числі електронний каталог для закупівлі товарів. У разі здійснення таких закупівель без використання електронної системи закупівель замовник обов’язково дотримується принципів здійснення публічних закупівель, визначених Законом, вносить інформацію про таку закупівлю до річного плану та оприлюднює відповідно до пункту 3-8 розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель. 

Водночас на виконання вимог Особливостей 26.10.2022 набрав чинності наказ ДП «Прозорро» від 20.10.2022 № 25, яким затверджено інструкцію про порядок використання електронної системи закупівель у разі здійснення закупівель вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в Особливостях. 

У відповідності до даних норм, однією із видів закупівель, яку замовник може здійснювати, якщо вартість предмета закупівлі є меншою ніж 100 тис. грн, послуг з поточного ремонту, вартість яких є меншою ніж 200 тис. гривень, робіт, вартість яких є меншою ніж 1,5 млн грн, є закупівля через електронний каталог відповідно до Постанови № 822 з подальшим оприлюдненням звіту про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель. 

В свою чергу, з аналізу зазначених норм, можна зробити висновок, що окрім здійснення закупівлі шляхом використання електронного каталогу замовники можуть здійснювати закупівлю без використання електронної системи закупівель (прямий договір) з подальшим оприлюдненням звіту про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель та закупівлю у порядку аналогічному порядку проведення спрощеної закупівлі. 

При цьому, розглянуті норми дозволяють здійснювати будь-який вид закупівлі, приміром, якщо не відбувся певний вид закупівлі.  

До прикладу, в разі, якщо не відбулася закупівля шляхом використання електронного каталогу замовник може здійснити закупівлю знову шляхом використання електронного каталогу або ж  здійснити закупівлю шляхом укладення прямого договору та/або ж у порядку аналогічному порядку проведення спрощеної закупівлі. 

Здійснення закупівлі на підставі пунктів 10, 11-1 та 11-2 Особливостей 

Окрім пункту 11 Особливостей здійснювати закупівлі шляхом використання електронного каталогу замовники можуть/повинні на підставі пунктів 10, 11-1 та 11-2 Особливостей. 

При цьому, зазначені пункти Особливостей в окремих випадках дозволяють замовникам здійснювати закупівлю шляхом використання електронного каталогу, як має місце в пункті 10 Особливостей, або ж зобов’язують здійснювати такі закупівлі, як приміром пункти 11-1 та 11-2 Особливостей. 

Водночас в разі, коли закупівлі, які оголошувалися на підставі пунктів 10, 11-1 та 11-2 Особливостей не відбулися зазначені норми містять наступну аналогічну умову: 

  • абзац 2 пункту 11-1 Особливостей - у разі коли закупівля з використанням електронного каталогу шляхом запиту пропозицій постачальників не відбулася, замовник здійснює закупівлю шляхом застосування відкритих торгів у порядку, визначеному цими особливостями, не збільшуючи при цьому очікувану вартість закупівлі, або повторно шляхом запиту пропозицій постачальників в електронному каталозі відповідно до Порядку формування та використання електронного каталогу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2020 р. № 822, з урахуванням цих особливостей; 
  • абзац 2 пункту 11-2 Особливостей - у разі коли закупівля з використанням електронного каталогу шляхом запиту пропозицій постачальників не відбулася, замовник здійснює закупівлю шляхом застосування відкритих торгів у порядку, визначеному цими особливостями, не збільшуючи при цьому очікувану вартість закупівлі, або шляхом запиту пропозицій постачальників в електронному каталозі відповідно до Порядку формування та використання електронного каталогу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2020 р. № 822, з урахуванням цих особливостей; 
  • абзац 1 пункту 12 Особливостей - у разі  коли закупівля товару, вартість якого становить або перевищує 100 тис. гривень, з використанням електронного каталогу не відбулася, замовник здійснює закупівлю шляхом застосування відкритих торгів у порядку, визначеному цими особливостями, або шляхом запиту пропозицій постачальників в електронному каталозі відповідно до Порядку формування та використання електронного каталогу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2020 р. № 822 (Офіційний вісник України, 2020 р., № 75, ст. 2407), з урахуванням цих особливостей. 

Згідно викладених норм, в разі, коли не відбулася закупівля шляхом використання електронного каталогу, замовники можуть здійснювати закупівлю знову оголосивши закупівлю з використанням електронного каталогу або ж провівши відкриті торги.  

Водночас розглядаючи зазначену норму важливо з’ясувати в яких випадках закупівля вважається такою, що не відбулася. 

В яких випадках закупівля з використання електронного каталогу шляхом запиту пропозицій постачальників вважається такою, що не відбулася? 

Відповідно до пункту 63 Постанови №822 запит пропозицій постачальників вважається таким, що не відбувся, якщо не було подано жодної ціни пропозиції або замовником усі подані пропозиції постачальників були відхилені з підстав, визначених пунктом 64 цього Порядку. 

З огляду на викладене, в разі, якщо не було подано жодної пропозиції запит ціни пропозицій постачальників слід вважати таким, що не відбувся, і відповідно в такому випадку замовники можуть здійснити закупівлю шляхом використання електронного каталогу або ж провівши відкриті торги.  

Чи можна здійснити закупівлю шляхом укладення «прямого» договору в разі, коли не відбулася закупівля шляхом використання електронного каталогу? 

Безпосередньо розглянуті норми Особливостей, зокрема пункти 10, 11-1 та 11-2 Особливостей не дозволяють укладати «прямий» договір в разі, якщо не відбулася закупівля з використанням електронного каталогу. 

Проте, потрібно звернутися до підпункту 16 пункту 13 Особливостей, яка визначає, що придбання замовниками товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн. гривень, може здійснюватися шляхом укладення договору про закупівлю без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару у разі, коли: 

  • закупівля із застосуванням електронного каталогу не відбулася або в електронному каталозі відсутній необхідний замовнику товар, якщо така закупівля була проведена відповідно до пункту 5 розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 вересня 2019 р. № 846 «Про визначення державної установи «Професійні закупівлі» централізованою закупівельною організацією» (Офіційний вісник України, 2019 р., № 77, ст. 2660) - із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2023 р. № 491. 

Проте, аналізуючи зазначену норму варто відмітити, що застосувати її можна в окремих випадках більше про які дізнаєтеся в наступній статті «Розбираємо нове виключення для укладення «прямого» договору про закупівлю: підпункт 16 пункту 13 Особливостей». 

Окрім цього, в разі, коли не відбулася закупівля шляхом використання електронного каталогу та в замовника існує нагальна потреба в предметі закупівлі, замовник може здійснити закупівлю на підставі підпункту 4 пункту 13 Особливостей - існує нагальна потреба у здійсненні закупівлі у зв’язку з виникненням об’єктивних обставин, що унеможливлюють дотримання замовником строків для проведення закупівлі із застосуванням відкритих торгів та/або електронного каталогу, яка повинна бути документально підтверджена замовником. 

Проте, здійснення закупівлі згідно зазначеної норми потребує документального підтвердження замовником нагальної потреби, яка водночас повинна виникнути у зв’язку з виникненням об’єктивних обставин, що унеможливлюють дотримання замовником строків для проведення закупівлі із застосуванням відкритих торгів та/або електронного каталогу. 

Тому здійснюючи закупівлю на підставі підпункту 4 пункту 13 Особливостей в разі, коли не відбулася закупівля з використанням електронного каталогу, замовникам потрібно враховувати ризики здійснення закупівлі в зазначений спосіб. 

Підсумки 

  1. В разі, коли не відбулася закупівля шляхом використання електронного каталогу, яка здійснювалася на підставі пункту 11 Особливостей, замовник може здійснити закупівлю знову шляхом використання електронного каталогу або ж здійснити закупівлю шляхом укладення прямого договору та/або у порядку аналогічному порядку проведення спрощеної закупівлі. 
  2. У випадку, коли не відбулася закупівля шляхом використання електронного каталогу, яка здійснювалася на підставі пунктів 10, 11-1 та 11-2 Особливостей замовники можуть знову оголосити закупівлю шляхом використання електронного каталогу або ж провести відкриті торги. 
  3. Ще одним способом здійснення закупівлі в разі, коли не відбулася закупівля шляхом використання електронного каталогу є укладення «прямого» договору згідно пункту 13 Особливостей. Однак здійснити закупівлю на підставі даної норми замовник може виключно при існуванні певних умов. 
#закупівлі через електронний каталог

пов'язані статті

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard