Статті

Підготовка до проведення закупівлі електричної енергії шляхом застосування відкритих торгів

2
563

Закупівельнику відомо, що забезпечити потребу у закупівлі електричної енергії можна декількома видами закупівель, які визначенні Особливостями. Таких видів у разі якщо річна потреба дорівнює або перевищує 100 тис.грн. є три: шляхом використання електронного каталогу, як альтернатива відкритим торгам, із застосуванням відкритих торгів або відкритих торгів з публікацією англійською мовою.

В цьомуві деоуроці розглянули та заглибились у такий вид закупівлі, як відкриті торги. Під час проведення такої процедури закупівлі є багато нюансів, які впливають на вдале проведення закупівлі. Такі нюанси розпочинаються ще із формування умов тендерної документації, а це врахування останніх змін, які було внесено до Особливостей, встановлення вимог до учасників, які не будуть розцінені як «дискримінаційні». А чого вартий етап підготовки проекту договору про закупівлю (договору про постачання електричної енергії споживачу) , і нюанс даного етапу полягає в тому, щоб умови такого договору були безпечними для замовника в частині його виконання та в подальшому внесення змін до однієї із істотних умов договору, а це ціна за 1 кВт.год. електричної енергії. 

На кожному етапі задоволення потреби в електроенергії закупівельник стикатиметься із нюансами, їх настільки багато, що не буде достатньо одного навчання аби заглитибитись у кожен. Тож, щоб розібратись із деталями на платформі проводитиметься цикл занять присвячених особливостям закупівель електричної енергії. Це другий відеоурок із циклу, відеоурок по першій можна знайти за посиланням.

Відеоурок по запису навчання, що проводилось: 30 серпня 2024

Про що ви дізнаєтесь

Особливості формування тендерної документації на закупівлю електричної енергії та супутніх послуг

Алгоритм проведення відкритих торгів на закупівлю електроенергії та супутніх послуг

Помилки, яких припускаються замовники при встановлені вимог до учасників торгів та переможця

Відеоурок читає

Марія Бречко, адвокат, практик закупівель. З 2002 року працювала в Рівнеоблененрго, досвід у галузі електроенергетиці більше 20 років. Здійснювала правовий супровід закупівель згідно з вимогами національного законодавства. Незалежний експерт з публічних закупівель, з командою TNDR.

Питання, розглянуті в уроці

  • Перший крок: які рішення приймає уповножноважена особа, коли та що оприлюднюємо.
  • Підготовка тендерної документації: акцентуємо увагу на головне та враховуємо найпоширеніші помилки замовників.
  • Формування технічної специфікації на що звернути увагу замовнику, враховуючи вимоги національних стандартів та практику АМКУ.
  • Дискримінаційні вимоги тендерної документації під час закупівлі електричної енергії: визначаємо за існуючою практикою АМКУ.
  • Підготовка проекту договору про закупівлю (договору про постачання електричної енергії) та змісту положень щодо внесення змін до істотних умов договору.
  • Оприлюднення оголошення про проведення відкритих торгів та тендерної документації: що, коли оприлюднюємо та враховуємо інші нюанси.
  • Відповіді на запитання

Тривалість відеоуроку: 2 години 35 хвилин

Відеоукрок та матеріали до нього

Корисні матеріали та презентація по відеоуроку за посиланням.

#вимоги замовника#відкриті торги#закупівлі електричної енергії#закупівлі на наступний рік#закупівля комунальних послуг#оголошення про закупівлю#планування закупівель#проєкт договору про закупівлю#тендерна документація

пов'язані статті

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard