Замовником при наданні поясненнь ДАСУ щодо не оприлюднення звіту про виконання договору про закупівлю документально не підтверджено наявності технічного збою (технічної помилки)

0
168

Закупівля UA-2023-12-04-013761-a, моніторинг UA-M-2024-01-23-000092

У наданому під час моніторингу поясненні Замовником зазначено, що згідно з п.10.1. Договору він діє до 31.12.2023, за таких обставин уповноваженою особою 15.01.2024 було оприлюднено в електронній системі закупівель у порядку, встановленому Уповноваженим органом та Законом, звіт про виконання договору про закупівлю, однак з невідомих причин вказаний звіт не зберігся та не відображається в електронній системі закупівель. 

Також у поясненні замовника вказано, що за таких обставин з метою усунення цієї технічної помилки Замовником 08.02.2024 повторно оприлюднено в електронній системі закупівель у порядку, встановленому Уповноваженим органом та Законом, звіт про виконання договору про закупівлю. 

Відповідно до пункту 3 Порядку розміщення інформації про публічні закупівлі, затвердженого наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 11.06.2020 №1082, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 01.07.2020 за №610/34893 (далі – Порядок №1082) розміщення інформації в електронній системі закупівель здійснюється замовником шляхом заповнення електронних полів, визначених адміністратором і реалізованих в електронній системі закупівель, та завантаження відповідних документів через автоматизоване робоче місце замовника. Після внесення інформації в електронні поля, на неї накладається кваліфікований електронний підпис посадової особи. Оприлюднення інформації на веб-порталі здійснюється електронною системою закупівель автоматично. Відповідно до пункту 10 Порядку №1082 оприлюдненням/ розміщенням інформації вважається її наявність в електронній системі закупівель в інтерактивному режимі реального часу. 

При цьому, відповідно до пункту 6 Порядку №1082, у разі технічного збою під час унесення та/або заповнення інформації через автоматизоване робоче місце, що призводить до того, що інформація не розміщується або не оприлюднюється на вебпорталі чи в електронній системі закупівель, замовник отримує технічну підтримку на авторизованому електронному майданчику, на якому здійснюється внесення та заповнення інформації документів, а також у разі потреби замовник здійснює свої дії повторно відповідно до вимог та в межах строків, установлених Законом. 

Доречі, зручно шукати актуальні висновки ДАСУ та рішення Органу оскарження щодо будь-якої ситуації на Clarity App

Також, згідно з пунктом 21 Порядку функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 №166, оператор електронного майданчика повинен забезпечити для замовників на безоплатній основі можливість вчинення усіх необхідних дій для проведення закупівлі та виконання інших вимог, встановлених Законом. 

Водночас, Замовником при наданні під час моніторингу пояснення щодо оприлюднення звіту про виконання договору про закупівлю документально не підтверджено наявності технічного збою (технічної помилки). Також Замовником не надано жодних документів, які б підтверджували повторне здійснення ним дій відповідно до вимог та в межах строків, установлених Законом, щодо оприлюднення звіту про виконання договору про закупівлю в електронній системі закупівель. Таким чином, на порушення вимог пункту 4 Особливостей №1178 та пункту 12 частини першої статті 10 Закону, звіт про виконання договору про закупівлю Замовником оприлюднено з порушенням (перевищенням) строку, визначеного законодавством.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard