Яка відповідальність передбачена за недотримання вимог Постанови № 710

0
425

Згідно із статтею 5 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» контроль за дотриманням законодавства у сфері закупівель здійснюється шляхом проведення моніторингу закупівлі у порядку, встановленому Законом, проведення перевірки закупівель, а також під час державного фінансового аудиту та інспектування.

Пунктом 5 Постанови «Про ефективне використання державних коштів» № 710 від 11 жовтня 2016 р. визначено, що Державній аудиторській службі забезпечити проведення перевірок дотримання вимог цієї постанови під час здійснення заходів державного фінансового контролю.
Таким чином, Держаудитслужба в обов'язковому порядку під час здійснення державного фінансового контролю перевіряє питання дотримання вимог Постанови № 710.

Проте, законодавство не передбачає адміністративної відповідальності за недотримання пункту 4-1 Постанови № 710.

Разом з тим, відповідальність  може бути за невиконання постанови № 710 шляхом притягнення до дисциплінарної відповідальності уповноважену особу (або інша особа, яка визначена внутрішніми розпорядчими документами та на яку покладено обов»язок) або на керівника.Корисним буде матеріал за посиланням.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard