Встановлення вимоги у тендерній документації про підтвердження ступеня локалізації виробництва на товар, який не міститься в переліку розділу X “Прикінцеві та перехідні положення” Закону є такою, яка не узгоджуються з вимогами чинного законодавства

0
167

Рішення колегії №17270 -р/пк-пз від 27.10.2023, оголошення UA-2023-09-26-002447-a.

Витяг із рішення колегії: Розділ II. ДОДАТКОВО У СКЛАДІ ТЕНДЕРНОЇ ПРОПОЗИЦІЇ НЕОБХІДНО НАДАТИ: 7. Інформацію за підписом уповноваженої особи учасника із найменуванням товару та ідентифікатором, в електронній системі публічних закупівель, де відображено ступінь локалізації товару, що пропонується учасником.

Відповідно до пункту 3 Особливостей встановлено, що Замовники, що зобов’язані здійснювати публічні закупівлі товарів, робіт і послуг відповідно до Закону, проводять закупівлі з урахуванням цих особливостей. Положення частин п’ятої, шостої, восьмої і дев’ятої статті 3 Закону застосовуються на умовах, визначених Законом. Під час здійснення публічної закупівлі відповідно до цих особливостей (крім випадків, передбачених абзацами четвертим - шостим цього пункту) замовники застосовують положення пункту 6-1 розділу X “Прикінцеві та перехідні положення” Закону.

Слід зазначити, що контейнери пластикові для збору твердих побутових відходів не належить до переліку товарів, визначеного підпунктом 2 пункту 6-1 Розділу X Прикінцеві та перехідні положення Закону. Враховуючи наведене, вищезазначені умови Документації в цій частині не узгоджуються з вимогами чинного Законодавства.

Коментар: замовник під час формування тендерної документації має встановлювати вимоги, які визначенні нормативно – правовими актами в іншому випадку такі вимоги можуть бути розцінені як «дискримінаційні» або такими, які не узгоджуються з вимогами чинного законодавства.

Доречі, зручно шукати актуальні висновки ДАСУ та рішення Органу оскарження щодо будь-якої ситуації на Clarity App

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard