Відсутність паспорту якості, сертифікату відповідності, протоколу випробувань, висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи на частину виробу та/або на виріб свідчить про не відповідність умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі

0
288

Рішення колегії № 17330-р/пк-пз від 30.10.2023, оголошення UA-2023-09-28-012744-a.

Витяг з рішення колегії: Відповідно до пункту 6 розділу ІІІ Документації інформація про необхідні технічні, якісні  та кількісні характеристики предмета закупівлі та технічна специфікація до предмета закупівлі викладена у Додатку № 4. Додаток 4 Документації містить технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі.

Відповідно до додатку 4 Документації учасник має надати в складі тендерної пропозиції паспорти якості, сертифікати відповідності, протоколи випробувань, висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи, тощо: - на ПВХ профіль; - на металеве армування; - на склопакети; - на фурнітуру; - на гумові ущільнювачі; - на герметик; - на сендвіч панель; 4 - на підвіконня; - на відливи; - на виріб. Документація не містить вичерпного переліку документів, які учаснику необхідно надати на частини виробу та на виріб.

У складі Пропозиції Переможця містяться, зокрема:

  • висновок про необхідність проведення робіт з обов’язкової сертифікації продукції, яка імпортується в Україну, зокрема, на герметики (файл "43. Висновок піна, герметик.pdf"); - висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи з об'єктом експертизи: поліефірна емаль ТРЕ 510, ТРЕ 550, ВРМ 240, грунт поліефірний безхроматний PPM 310, поліефірна грунт-основа BASE COAT PPR 390, універсальний поліефірний лак VPR 990, чорнила INK ІPR 690 (файл "52. Висновок відливи.pdf");
  • сертифікат відповідності на вікна та двері, двері балконні із полівінілхлоридних профілів виробництва ТОВ ''М'' (Україна), ТОВ ''А'' (Україна), ТОВ ''К'' (Україна) (файл "33. Сертифікат на готовий виріб.pdf"); …………………..

Разом з тим, у складі Пропозиції Переможця відсутні паспорти якості, сертифікати відповідності, протоколи випробувань, висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи, тощо саме на відливи. 

Враховуючи наведене, Пропозиція Переможця не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі Документації. Враховуючи викладене, у Замовника наявні підстави для відхилення Пропозиції Переможця, визначені підпунктом 2 пункту 44 Особливостей.

Коментар: замовником встановлена чітка вимога у тендерній документації щодо надання документів на товари (на виріб та/або частину виробу), що є предметом закупівлі, а тому під час кваліфікації учасника та розгляду документів, які надаються у складі тендерної пропозиції учасника (переможця) замовнику потрібно бути більш уважними та перевіряти документи/інформацію на предмет відповідності тим вимогам, які ж і сам встановив у змісті тендерної документації. Неуважність замовника привела до невідхилення тендерної пропозиції учасника, яка підлягала відхиленню, а такі дії згідно статті 164-14 КУпАП є порушенням у сфері публічних закупівель та передбачена відповідальність у вигляді накладання штрафних санкцій від тисячі п’ятсот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (25 500 грн. – 51 000 грн.)

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard